1.veljače

Tomislavgrad spreman za Noć muzeja

Ovogodišnja manifestacija bit će otvorena izložbom "Županjac, Duvno i Tomislavgrad u razglednicama grada", autora Ivice Ćurkovića, poznatog kolekcionara i poznavatelja starina koji je rođen u Tomislavgradu, a živi u Zadru.
Kultura / Flash | 28. 01. 2019. u 10:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Franjevačkog samostana i Franjevačkog muzeja "Fra Jozo Križić" iz Tomislavgrada u petak, 1. veljače, u 18 sati u prostorijama franjevačkog muzeja održat će se kulturna manifestacija "Noć muzeja". 

Kako je za Fenu kazao kustos franjevačkog muzeja Stipan Dilber ovogodišnja manifestacija bit će otvorena izložbom "Županjac, Duvno i Tomislavgrad u razglednicama grada", autora Ivice Ćurkovića, poznatog kolekcionara i poznavatelja starina koji je rođen u Tomislavgradu, a živi u Zadru. 

 ''Izložbom se kroz originalne izloške i njihove reprodukcije prikazuje povijesni presjek događanja našega grada od vremena Austrougarske monarhije do današnjih dana. Predstaviti će se razglednice koje su tematski vezane uz Tomislavgrad, donoseći nam vizure grada, ulica, spomenika i ljudi '', kazao je Dilber. 

Ovom izložbom autor je odlučio prikazati sve ono što je prikupio u 25 godina intenzivnog traganja, a radi se o najcjelovitijoj kolekciji razglednica-dopisnica i poštanske povijesti Tomislavgrada, nekada Duvna, a najranije Županjca.

Kopirati
Drag cursor here to close