Javni natječaj

Trebinje će dobiti službeni suvenir

Kultura / Flash | 20. 03. 2017. u 19:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička organizacija Trebinja raspisala je javni natječaj za izradu suvenira ovog grada, a predviđeno je da nagrada za najbolji suvenir iznosi 1.000 KM.

U obavještenju iz TO navodi se da suvenir treba biti odraz tradicije, kulturno-povijesne i materijalne baštine, te da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti grada Trebinja.

"Suvenir treba biti izrađen od materijala prema ideji autora, s opisom izrade, veličine, boje i materijala od kojeg će se proizvoditi", navode u TO i napominju da je poželjno da se za izradu suvenira koriste autohtoni materijali, odnosno oni koji su prepoznatljivi za grad Trebinje.

Mogu se raditi tradicionalni suveniri - ručni radovi, ukrasni i upotrebni predmeti od papira, tekstila, keramike, drveta, plastike, slame, odjevni predmeti, vez, tkani predmeti, zatim urbani suveniri - razglednice, okviri za fotografije, privjesci, podmetači za čaše, magneti, markeri za knjige, kao i drugi upotrebni ili ukrasni predmeti - boce, šolje, replike gradskih zdanja.

U obzir dolaze i ostali predmeti ili radovi koji uključuju nove tehnologije-multimedija.

Prijedloge treba dostaviti u roku od 45 dana od dana objave na web stranici Javne ustanove TO grada Trebinja.

Prijave se mogu dostaviti osobno u prostorije TO /Marin dvor/, Turističkog informativnog centra /Dučićeva ulica, pod Platanima/ ili poštom na adresu: JU Turistička organizacija Grada Trebinja, Preobraženska bb /Marin dvor/, 89101 Trebinje.

Ukoliko Komisija za izbor suvenira grada Trebinja utvrdi da je kvalitet pristiglih radova zadovoljavajući, donijeće odluku o dodjeli novčane nagrade za najbolji suvenir u iznosu od 1.000 KM, a za one koji uđu u uži krug robne i materijalne nagrade. 

Kopirati
Drag cursor here to close