10,3 milijuna eura

Titov brod Galeb daje se natječajem u koncesiju

Kultura / Flash | 25. 12. 2014. u 08:23 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječka Gradska uprava raspisala je natječaj za 30-godišnju koncesiju za gospodarsko korištenje Galeba, negdašnjega Titova broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske.

Kako su priopćili iz Gradske uprave, procijenjena vrijednost koncesije za 30 godina je 10,3 milijuna eura. Prema studiji opravdanosti davanja koncesije, koncesionar na Galebu treba osigurati muzejski prostor površine 507,10 četvornih metara, rekreacijski centar, hostelski i hotelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo gospodarsko korištenje treba obaviti koncesionar o svojemu trošku bez mogućnosti povrata uloženog novca.

Radovi moraju biti u skladu s uvjetima i uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Rijeci, mjerodavnog tijela Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a projekt uređenja treba dati na odobrenje gradu Rijeci.

Brod će biti na vezu na Riječkom lukobranu, natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015., a kriterij za odabir ponude bit će najpovoljnija ponuda.

Brod Galeb, na temelju rješenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. listopada 2006., pripada kulturnom dobru te je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close