Franjevačka galerija

Široki Brijeg: Otvorena izložba fotografija ''Bamitbah'' Ivana Hrkaša

Fotografije su svjedočanstvo o ljudskim sudbinama i svakodnevnim situacijama u jednoj maloj židovskoj zajednici prožetoj duhom zajedništva i otvorenosti
Kultura / Flash | 08. 11. 2017. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u večernjim satima u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg otvorena izložba dokumentarno-umjetničkih fotografija sarajevskoga umjetnika Ivana Hrkaša pod nazivom ''Bamitbah''.

Fotografije su snimljene u prostoru kuhinje i blagovaonice u Židovskoj općinu. Također, one su svjedočanstvo o ljudskim sudbinama i svakodnevnim situacijama u jednoj maloj zajednici prožetoj duhom zajedništva i otvorenosti.

Foto: Grad Široki Brijeg / Izložba je otvorena u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg 

Otvorenje izložbe vodila je Željka Šaravanja, a pozdravnim riječima nazočne je pozdravio fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkoga programa Franjevačke galerije.

Izložene fotografije publici je predstavila povjesničarka umjetnosti Anja Bogojević.

Foto: Grad Široki Brijeg / Izložba dokumentarno-umjetničkih fotografija sarajevskoga umjetnika Ivana Hrkaša 

Izložbu je svečano proglasio otvorenom predsjednik Gradskoga vijeća Širokoga Brijega Vinko Topić, dok je glazbenim brojem događaj uveličala Ana Matijević, učenica 5. razreda Osnovne glazbene škole u Širokom Brijegu, u klasi prof. Snježane Rezić.

Ivan Harkaš rođen je u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole odlazi u Izrael, gdje od 1992. do 1998. godine pohađa Seligsberg gimnaziju u Jeruzalemu, koju završava kao učenik generacije. Iako je primljen na prestižnu Akademiju likovnih umjetnosti u Jeruzalemu, 1998. godine se vraća u Sarajevo i upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, smjer grafičkog dizajna. Diplomirao je 2004. godine, a 2011. godine magistrirao iz područja fotografije. Izlagao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Crnoj Gori, Tunisu, Sloveniji, Srbiji, Velikoj Britaniji, Izraelu, Kini, Mkesiku, SAD-u te je osvojio nagrade na brojnim festivalima.

Kopirati
Drag cursor here to close