U Vladičanskom dvoru

Šantićeve večeri poezije: Izložba dokumentarne građe Zlatka Serdarevića

Izložba će biti otvorena u petak, 26. listopada, u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru.
Kultura / Flash | 23. 10. 2018. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu ovogodišnjih 99. Šantićevih večeri poezije koje se odvijaju u znaku dvostrukog jubileja, 150. godišnjici rođenja pjesnika Alekse Šantića i 50. godišnjici osnivanja nagrade koja nosi njegovo ime, bit će otvorena izložba dokumentarne građe autora Zlatka Serdarevića.

Izložba će biti otvorena u petak, 26. listopada, u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Riječ je o građi obujma 400 faksimila eksponata kao što plakati, pozivnice, afiše, katalozi, novinski isječci, fotografije i slična građa, preko koje se može pratiti kontinuitet kulturnih programa koje su priređivane za života pjesnika, počevši od 1920. godine, i posthumno sve do današnjih dana.

Ovom su postavkom obilježene svečane akademije pjesniku u počast, predavanja, večeri poezije, znanstveni skupovi, koncerti, kazališne predstave, te programi povodom obilježavanja godišnjica  rođenja i smrti.

''Nedvojbeno je da su u svakom društvenom sustavu organizatori programa nastojali potvrditi veličinu i snagu Aleksinog djela i time potvrditi univerzalnost njegove poezije'', istaknuo je autor postavke novinar Zlatko Serdarević.

Kopirati
Drag cursor here to close