Niz manifestacija

SABNOR Jablanica organizira niz manifestacija povodom Dana državnosti BiH

Polaganje cvijeća po protokolu općine Jablanica u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će upriličeno 25. studenog s početkom u 10 sati.
Kultura / Flash | 20. 11. 2017. u 11:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Jablanica

Udruženje Antifašista i boraca NOR-a i Društvo "Josip Broz Tito" Jablanica, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ i općine Jablanica, organizira niz manifestacija u povodu 25. studenog - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tim povodom 22. studenog s početkom u 19 sati, u predvorju kina Omladinskog kluba "Pod istim Suncem" bit će otvorena izložba likovnih radova na temu "Antifašizam kakvog ga doživljavam u gradu u kojem odrastam".

U kino dvorani Jablanica 23. studenog biti će upriličena predstava, poetsko glazbeni kolaž "Putovi - zapis o zemlji", u produkciji tuzlanskog ''Preporoda'', Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona i Gradskog pozorišta Živinice. 

Promocija slikovnice "Bitka za ranjenike na Neretvi", čiji je reprint realiziran od strane organizacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a Jablanica uz podršku općine Jablanica, bit će upriličena 24. studenog u 13 sati u predvorju kina Omladinskog kluba 'Pod istim Suncem" Jablanica, a istog dana u 14 sati biti će održana i likovna radionica za djecu na temu "Dan državnosti BiH".

Polaganje cvijeća po protokolu općine Jablanica u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će upriličeno 25. studenog s početkom u 10 sati.

Organizatori prethodno spomenutih manifestacija ističu kako su ove aktivnosti nastavak realizacije Drugog festivala antifašizma Jablanica 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close