Svečana akademija

VIDEO | Jablanica: Svečano proslavljen Dan državnosti BiH

Vijesti / Flash | 24. 11. 2016. u 15:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana akademija Općinskog vijeća Jablanica upriličena je danas u kino sali omladinskog kluba 'Pod istim Suncem', u povodu 25. studenog, Dana državnosti BiH.

Načelnik općine Jablanica Salem Dedić obratio se prisutnima prigodnim referatom o povijesti BiH, nakon čega je učenicima koji su imali najbolje literarne radove na temu Dana državnosti BiH, uručio prigodne nagrade.

Osim građana općine Jablanica i čelnika te općine, akademiji je prisustvovao i predsjedavajući Predstavničkog doma Federacije BiH Edin Mušić.

Mušić je u izjavi za Fenu izjavio da je 25. studeni jedan od najvažnijih datuma u povijesti Bosne i Hercegovine, dodavši kako je jako bitno da se informacija o važnost tog datuma prenose na mlade ljude i djecu, kako bi oni u budućnosti mogli nastaviti tradiciju obilježavanja 25. studenog.

''Ono što je jako važno je da država Bosna i Hercegovina, ima svoju himnu, svoj grb, granice, valutu i svoju putovnicu, a ono što predstoji i što nam je na neki način u obavezi jeste da naše unutrašnje odnose popravljamo, a njeno međunarodno priznanje je toliko snažno da ni mi njeni stanovnici, državljani i građani BiH, ponekad nismo toga ni svjesni'', istaknuo je Mušić.

Kopirati
Drag cursor here to close