imate ideju?

Raspisan natječaj: Bešlić traži suvenir Mostara

Kultura / Flash | 14. 02. 2017. u 10:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić objavio je nagradni natječaj za izradu suvenira Grada Mostara.

Suvenir treba biti odraz tradicije i kulturno-povijesne baštine i izražavati autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti Grada Mostara, navodi se u objavljenom natječaju.

Radovi mogu biti u formi tradicionalnog suvenira, urbanog suvenira, drugih ukrasnih ili uporabnih predmeta, te ostalih predmeta ili radova koji uključuju nove tehnologije - multimedija.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe državljani Bosne i Hercegovine, a autor treba dostaviti jedan primjerak suvenira u originalnoj veličini i materijalu, s objašnjenjem ideje.

Prva nagrada iznosi 3.000, druga 2.000, a treća 1.000 maraka. Isplatom nagrade autoru, autorska prava prelaze na Grad Mostar.

Više detalja o samom natječaju zainteresirani mogu pronaći na web stranici Grada Mostara.

Podsjetimo, Bljesak.info je u kovozu prošle godine pisao o tome kako Mostar nema službeni suvenir, te da su postojale inicijative o pokretanju ovog pitanja 2000. godine.

Ramiz Bašić viši stručni suradnik u Turističkoj zajednici HNŽ-a ranije je za Bljesak.info rekao kako  će dobivanje službenog suvenira biti primarni cilj Turističke zajednice, ali da će se kroz to promovirati i stari zanati.

Miro Raguž, kreativni direktor agencije Smart, koji se dizajnom bavi tri desetljeća, te se bavio i državnim brendingom, za Bljesak.info kaže kako je suvenir vrlo praktično sredstvo u stvaranju percepcije kojom se Mostar želi predstaviti široj javnosti koja povremeno dolazi u posjetu i odavde odnosi uspomenu.

Kopirati
Drag cursor here to close