Yunus Emre Enstitüsü

Polaznici tečaja kaligrafije iz Mostara u posjetu Istanbulu

Kultura / Flash | 29. 03. 2016. u 11:39 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Yunus Emre Enstitüsü Mostar kulturno-umjetničkih aktivnosti, te uz podršku Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Kurslari KAYMEK (Kaymek tečajevi umjetnosti i stručnog usavršavanja općine Büyükşehir Kajseri) i Istanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi (Omladinska skupština općine Büyükşehir Istanbul) između 19. i 26. ožujka, 12 polaznika tečaja kaligrafije boravili su u posjeti Istanbulu, gdje su obilazili džamije i sudjelovali u radionicama.

Tijekom boravka u Istanbulu stvarana su nova prijateljstva i jačale veze između dvije zemlje. A polaznici tečaja kaligrafije iz Bosne i Hercegovine, koji su zavoljeli Istanbul i Tursku, tijekom posjete brojnim znamenitostima u Istanbulu kao što su muzej Panorama 1453, Miniatürk, džamije, Palača Dolmabahče i dr. imali su priliku naučiti nešto više o povijesti Istanbula i znamenitostima iz osmanskog perioda. Na kraju posjete uručeni su prigodni pokloni učenicima iz BiH.

Učenici su se zahvalili organizacijama Yunus Emre Enstitüsü, tečajevi KAYMEK općine Büyükşehir Istanbul i Omladinskoj skupštini općine Büyükşehir Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close