Centar za kulturu

Odlična izložba otvorena u Mostaru

Kultura / Flash | 08. 04. 2016. u 17:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta 'Zajedno možemo više - za bolje sutra' u Mostaru je u petak otvorena prodajna izložba fotografija koje su radila djeca s posebnim potrebama i oboljeli od multiple skleroze iz Mostara i Nevesinja.

Tom prigodom u izjavi za medije predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze regije Istočna Hercegovina Branimir Tamindžija je kazao kako je u Mostaru danas izloženo 60 fotografija koje su nastale na najatraktivnijim lokacijama Hercegovine od Mostara do Nevesinja.

Po njegovim riječima u sklopu spomenutoga projekta koji financira Američko veleposlanstvo u BiH održan je veliki broj radionica od kojih je svakako najposjećenija bila foto radionica.

Nakon dvodnevne edukacije koju je vodio profesionalni fotograf Željko Budimir Keko, također osoba s invaliditetom, djeca su fotografirala objekte i prirodu u Hercegovini nakon čega su odabrane fotografije koje su izložene u Mostaru.

"Svaka fotografija je priča za sebe. Fotografija briše sve stereotipe i prepreke. Ovim fotografijama i projektom htjeli smo pokazati kreativnost osoba s invaliditetom. Želimo pokazati kako možemo raditi i stvarati kao i osobe koje nisu oboljele i u tome smo uspjeli", kazao je Tamindžija.

Govoreći o današnjoj izložbi edukator i član udruženja 'Los Rosares' iz Mostar Kenan Spahić je kazao kako se projektom 'Zajedno možemo više - za bolje sutra' ali i ostalim projektima žele potaknuti djeca s posebnim potrebama i invaliditetom da se druže i uključe u sve sfere društvenoga života.

"Ovakvi projekti mogu jako puno doprinijeti da djeca s posebnim potrebama mogu ravnopravno sudjelovati u svim sferama društvene zajednice. Kroz ove fotografije možemo vidjeti koliko djeca s invaliditetom mogu kreativno raditi, koliko su aktivna i koliko žele raditi", kazao je Spahić.

Zainteresirani izložbu mogu pogledati u Centru za kulturu u Mostaru u narednih osam dana u vremenu od 9 do 19 sati. Postavljeno je oko 60 veoma lijepih fotografija, a budući da je izložba prodajnog karaktera, zainteresirani mogu kupiti fotografiju koja je većih dimenzija i uokvirena, a sredstva će ići za rad spomenutih udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close