Kulturna raznolikost

Obilježen Međunarodni dan raznolikosti i dijaloga

U programu su sudjelovali učenici srednjoškolske dobi koji su iznijeli svoja iskustva i stajališta vezana uz življenje kulturne raznolikosti i interkulturne komunikacije.
Kultura / Flash | 24. 05. 2022. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ, Mostar obilježila je prigodnim programom Međunarodni dan kulturne raznolikosti i dijaloga.

U programu su sudjelovali učenici srednjoškolske dobi koji su iznijeli svoja iskustva i stajališta vezana uz življenje kulturne raznolikosti i interkulturne komunikacije. 

Sudionici programa, učenici Koledža ujedinjenog svijeta su sa svojim vršnjacima iz Srednje ekonomske škole "Joze Martinovića" iz Mostara razgovarali su o kulturnoj raznolikosti i iskustvu sa istom u svojim matičnim zemljama te kulturnoj raznolikosti koju sada žive kao učenici internacionalnog koledža u stranoj državi okruženi učenicima i nastavnicima iz cijelog svijeta.

Učenici Srednje ekonomske škole "Joze Martinovića" iz Mostara imali su priliku upoznati i razmijeniti mišljenje sa učenicima iz Gvatamale, Njemačke, Slovenije, Kine i Nepala a koji trenutno žive u Mostaru, gdje pohađaju Koledž ujedinjenog svijeta.

Za svoje vršnjake, iz raznih dijelova svijeta imali su puno pitanja a najviše ih je zanimalo što im se najviše sviđa u Mostaru. Učenici UWC Mostar su podijelili svoja iskustva života u Mostaru: obožavaju burek, i našu kulturu ispijanja kava.

Cilj ovog programa bio je podizanje svijesti o komunikaciji kulturnoj raznolikosti bez predrasuda i stereotipa i naglašavanju važnosti međukulturne suradnje i uvažavanju ljudi iz kultura drugačijih od naših.

Kopirati
Drag cursor here to close