Za moj grad Konjic

Akcijom čišćenja u Konjicu obilježen Dan planeta Zemlje

Šeherzada Alić, pomoćnica načelnika za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Konjic kazala je kako je obveza svih čuvati životnu sredinu, parkove, klupe, šume, rijeke, jezera kako bi svi živjeli u čistom i lijepo uređenom gradu
Gospodarstvo / Ekologija | 28. 04. 2022. u 15:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Dana planeta Zemlje, učenici osnovnih škola, nevladine organizacije, mjesne zajednice i građani u četvrtak su sudjelovali u akciji čišćenja koju Općina Konjic i Javno komunalno poduzeće "Standard" provode pod nazivom "Za moj grad Konjic".

Šeherzada Alić, pomoćnica načelnika za opću upravu i inspekcijske poslove Općine Konjic kazala je kako je obveza svih čuvati životnu sredinu, parkove, klupe, šume, rijeke, jezera kako bi svi živjeli u čistom i lijepo uređenom gradu, priopćeno je iz ove općine.

"Ove godine u akciju smo nastojali uključiti sve građane, s posebnim naglaskom na mlade Konjičane, učenike završnih razreda iz Prve i Druge osnovne škole Konjic, koji su na svoj način dali doprinos akciji čišćenja i obilježavanju Dana planete Zemlje. Ponosni smo jer su vlastitim primjerom ukazali na značaj očuvanja prirode i stvaranja zdravijeg okruženja za sve", dodala je Alić.

Dalje je poručila kako će Općina Konjic i u budućnosti nastojati činiti dodatne napore da Konjic bude sredina prepoznatljiva po uređenosti i čistoći.

Samir Memić, direktor JKP "Standard" podsjetio je da su u okviru akcije do sada izvršene brojne aktivnosti, od pranja ulica, sadnje cvijeća, potkresavanja ukrasnog drveća do uklanjanja i odvoza kabastog otpada iz mjesnih zajednica.

"Današnja akcija pokazala nam je da su građani Konjica spremni biti dio pozitivnih promjena koje će nam svima omogućiti ugodniji život u našem gradu i Općini. Učenici, članovi nevladinih organizacija i građani bili su na visini zadatka, na čemu im čestitamo i zahvaljujemo, te pozivamo da budu naša podrška i u naredanim aktivnostima", istaknuo je Memić.

Iris Hadžiosmanović, učenica Prve osnovne škole Konjic i članica Ekološke sekcije izrazila je zadovoljstvo što je bila dio akcije, navodeći da bi sličnih aktivnosti trebalo još više kako bi djeca i mladi, ali i odrasli više obraćali pažnju na okoliš.

"Meni je danas bilo zanimljivo i drago mi je da smo očistiti parkove u našem gradu i na taj način skrenuli pažnju na očuvanje prirode", naglasila je Merisa Lapo, učenica Druge osnovne škole Konjic.

U današnje aktivnosti uključili su se i članovi Udruženja "Zeleni Neretva" Konjic.

Istim povodom članovi Odreda izviđača Neretva Konjic proteklog su vikenda bili aktivni na čišćenju kampa na Boračkom jezeru, poručivši kako bi svi građani trebali biti zaštitnici prirode i zdrave životne sredine tijekom cijele godine, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close