ISS

Natječaj za priču raspisan u svemiru

Kultura / Flash | 03. 01. 2017. u 08:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski astronaut Thomas Pesquet u ponedjeljak je s Međunarodne svemirske stanice (ISS) raspisao natječaj za priču na francuskom jeziku o "Malom princu" za sudionike mlađe od 25 godina.

"U mladosti me nadahnuo Saint-Exupery koji je napisao Malog princa, priču o dječaku koji putuje s planeta na planet", objasnio je Thomas Pesquet na Facebooku.

"Pozivam vas da odvedete Malog princa na neki novi planet, na neki novi iznenađujući susret...", dodao je.

Astronaut koji boravi na ISS od 20. studenoga ponio je na svemirsku stanicu kompletna djela francuskog pisca i avijatičara Antoinea de Saint-Exuperyja, piše Hina.

Sudionici, djeca, adolescenti i mladi trebaju do 28. veljače poslati svoju priču. Žiri u kojem su astronauti, zaposleni u svemirskim programima i književnici izabrat će deset tekstova koji ulaze u završno natjecanje, pet iz Francuske i pet iz drugih zemalja, navodi Europska svemiska agencija ESA u priopćenju.

Tih deset tekstova bit će poslano francuskom astronautu sredinom ožujka, a on će izabrati dva teskta i objaviti 6. travnja svoj izbor za dvije nagrade Grand Prix (kategorija za Francusku i međunarodna kategorija).

Kopirati
Drag cursor here to close