Mostar

Načelnik Općine Posušje u posjetu Caritasu; uručena i donacija

Načelnik Općine Posušje Ante Begić i ravnateljica Radio postaje Posušje Marija Đerek, u četvrtak su bili u posjetu Biskupijskom Caritasu Mostar, gdje ih je primio ravnatelj don Željko Majić.
Kultura / Flash | 18. 02. 2022. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Posušje Ante Begić i ravnateljica Radio postaje Posušje Marija Đerek, u četvrtak su bili u posjetu Biskupijskom Caritasu Mostar, gdje ih je primio ravnatelj don Željko Majić.

Još od prosinca prošle godine, kada je Caritas za svoje dobročinitelje, Prijatelje Caritasa, organizirao susret s ciljem predstavljanja rada Caritasa i zahvale svima onima koji taj rad podržavaju, a na kojem je bio prisutan načelnik Begić, postojala je želja da Općina Posušje na neki način pomogne Caritasu, navodi se u priopćenju.

Po riječima gostiju iz Posušja, svake godine u prosincu, Općina organizira manifestaciju pod nazivom Božić u Posušju, koja je humanitarnog karaktera i čijim se sredstvima pomažu različite udruge i potrebni pojedinci. Tako je bilo i zadnjeg Božića kada su sredstva odlučili namijeniti i uručiti upravo Caritasu.

To je bio i razlog posjeta na kojemu je don Željko najprije govorio o misiji Caritasa i njegovom poslanju. Predstavio je gostima sve ono što Caritas danas radi, stavljajući naglasak na Caritasove ustanove i projekte, ali i probleme s kojima se Caritas svakodnevno susreće: od situacije koju je imao u prvim danima covid pandemije, odnosno lockdown razdoblja, do konstantnog problema neprepoznavanja Caritasa od strane društvene zajednice, sa svih razina vlasti, kada je u pitanju uvrštavanje Caritasa, odnosno njegovih ustanova u gradske i županijske proračune.

Marija Đerek, uručujući donaciju u iznosu od 2.500 KM, koliko je prikupljeno od prodaje proizvoda na štandovima tijekom manifestacije Božić u Posušju, naglasila je kako je od samog početka nakana da se donacija preda u Caritas došla od strane načelnika Begića.

Gosti iz Posušja su izrazili nadu i pokazali želju da će Općina, prema svojim mogućnostima, i dalje pomagati Caritas u njegovom radu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close