Posjeta

HDZ u Caritasu: Rad omogućen radi dobročinitelja

Vijesti / Politika | 22. 09. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u župnijskoj Skupštini Nevenke Herceg te Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, danas su u Mostaru posjetili Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i razgovarali s ravnateljem don Željkom Majićem.

  / Dom Majić i izaslanstvo HDZ-a pred Caritasom

Don. Majić je predstavio i upoznao sugovornike s radom i planovima Caritasa i karitativnih ustanova koje svakodnevno pružaju pomoć ljudima u potrebi. Posebno je istaknuo cjelokupni bogati karitativni rad na području hercegovačkih biskupija, napomenuvši, kako je rad Ustanova omogućen zahvaljujući financijskoj pomoći inozemnih i domaćih dobročinitelja.

Također, razgovarano je o financiranju i održavanju ukupnog sustava Caritasovih ustanova i projekata, o radu Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama ''Sveta Obitelj'' u Mostaru,  Doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem ''Betanija'' u Čapljini kao i ustanove dječji vrtić.

''Na kraju susreta predsjednik Čović, Herceg i Ćosić svjesni potreba Caritasovih ustanova, ističući njihov značaj, kazali su kako će nastaviti financijski podupirati projekte i sve aktivnosti Caritasa hercegovačkih biskupija, sukladno raspoloživim mogućnostima'', objavio je HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close