Umjetnost

Na Blidinju održana 11. međunarodna likovna Eko-kolonija

Svoja umjetnička djela studenti su proteklih dana stvarali na temu blidinjskih krajolika, a svaki student naslikao je najmanje dvije slike.
Kultura / Flash | 07. 09. 2020. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna likovna Eko-kolonija, na kojoj je sudjelovalo 20 studenata likovnih akademija iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, održana je od 2. do 6. rujna na Blidinju u organizaciji Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO-ZH.

Svoja umjetnička djela studenti su proteklih dana stvarali na temu blidinjskih krajolika, a svaki student naslikao je najmanje dvije slike. Također, u program su bila uključena predavanja iz područja likovne umjetnosti i povijest umjetnosti, priopćili su organizatori.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih radova na koloniji u prosincu 2020. godine uz prigodni katalog.

"Međunarodna likovna kolonija rezultira mnogobrojnim interakcijama među studentima i raznovrsnim umjetničkim utiscima oslikanim na brojnim umjetničkim platnima. Planirana izložba i ove će godine pokazati bogatstvo umjetničkog izričaja i ljepotu blidinjskih pejzaža", navodi se u priopćenju.

Umjetnički voditelj ovogodišnje likovne Eko kolonije je bio magistar grafike i profesor likovne kulture Ante Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close