Manifestacija

Umjetnici svijeta i ove godine na 'Mostarskom ljetu'

Organizatori su najavili i manifestaciju "Mostar ne zaboravlja prijatelje", u sklopu koje će biti upriličena tradicionalna dodjela priznanja "Mimar mira"
Kultura / Flash | 25. 06. 2019. u 11:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja međunarodna kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto" održat će se od 27. lipnja do 9. kolovoza s više od 30 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru, a okupit će, kao i proteklih godina, vrhunske umjetnike iz zemlje i svijeta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. 

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić kazao je kako "Mostarsko ljeto" uspijeva održati kontinuitet već četvrtu godinu zaredom, naglašavajući kako su javne ustanove kulture uspjele vratiti značaj i mjesto ovoj veoma bitnoj manifestaciji za Grad Mostar. 

''Pripremili smo mnoštvo različitih sadržaja, koncerata, predstava, izložbi, radionica..., i dat ćemo sve od sebe da našim sugrađanima i mnogobrojnim posjetiocima Grada Mostara učinimo što ugodnijim predstojeće ljetne dane u našem gradu'', poručio je Suljić. 

"Mostarsko ljeto" počet će u četvrtak, 26. lipnja, u Centru za kulturu u 20 sati izložbom slika Ibrahima Novalića "Put moj" i koncertom u izvedbi "Mostar Rock School". 

Foto: Fena / 

U sklopu bogatog dvomjesečnog programa, između ostalog, bit će upriličena promocija knjige "Smrt u Hagu, nezavršeno suđenje Slobodanu Miloševiću" autorice dr. Nevenke Tromp, predstava "Sve je do nas" Emira Hadžihafizbegovića, književno veče s akademikom Abdulahom Sindranom te predstava "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja" u izvedbi banjalučkog Nevid teatra. 

Također, bit će upriličen i koncert kršćanske, židovske i islamske duhovne glazbe Boston City Singers, izložba "U ogledalu- iz zbirki etnologije Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine", promocija knjige Alice Zećo " Svjetlost istine Crkve bosanske" te filmska radionica "Od ideje do realizacije filma". 

Organizatori su najavili i manifestaciju "Mostar ne zaboravlja prijatelje", u sklopu koje će biti upriličena tradicionalna dodjela priznanja "Mimar mira" i međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection" te koncert "Mostarskih kiša", a veliko zanimanje očekuje se i za koncerte ispod Starog mosta pod nazivom "Old Bridge Fest". 

Manifestacija će biti zatvorena 9. kolovoza u 21 sat koncertom "Rambo Amadeus", koji će biti upriličen u Pozorištu lutaka u Mostaru. 

Organizatori "Mostarskog ljeta" su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar. 

Generalni pokrovitelji manifestacije je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji će i otvoriti ovogodišnje "Mostarsko ljeto", a pokrovitelji su i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta te Grad Mostar.


Kopirati
Drag cursor here to close