Galerija u Kosači

Mostarcima predstavljena 'Orijenta(liza)cija'

Kultura / Flash | 20. 04. 2017. u 21:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarsko proljeće' ugostilo je još jedan u nizu programa, a riječ je o otvorenju izložbe Matka Vekića pod nazivom 'OrijentaLIZAcija'. Otvaranje je upriličeno u 'Kosači' u Mostaru.

Izložba je upriličena u orgnizaciji Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb i Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Prisutne je, kao domaćin, ravnatelj 'Kosače' Danijel Vidović, dok je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja upriličio kratko izlaganje o radovima Matka Vekića, te o samom autoru izložbe.

'Orijenta(liza)cija' je novi ciklus slika Matka Vekića, a čine ga dvije tematske cjeline – Džihad i Maska slike božje. Iako naizgled nemaju zajednički nazivnik, povezuje ih umjetnikov slikarski izraz budući da paralelno nastaju, prožimaju se i razvijaju.

Prisutnima se na kraju obratio i sam autor izložbe koji je zahvalio publici na dolasku, te je izrazio nadu da će se posjetiteljima svidjeti njegovi radovi, a pozvao je i druge koji nisu nazočili otvaranju da posjete Kosaču i pogledaju njegove radove. Izložba će biti postavljena u Kosači do 11. svibnja ove godine.

Matko Vekić je rođen 1970. godine u Zagrebu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine, a od tada je priredio više od 40 samostalnih izložbi, bio je sudionik likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu, izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i na međunarodnim likovnim manifestacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close