Noć muzeja

Mostar: Otvorena zanimljiva izložba, još je stignete posjetiti

Sveučilišna galerija otvorena je od 18 do 1 sat za sve posjetitelje tijekom svih programa "Noći muzeja 2024", a ulaz je besplatan.
Kultura / Flash | 27. 01. 2024. u 09:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kulturne manifestacije "Noć muzeja" u petak je u Muzeju moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru (SUM) otvorena izložba "Postojanje u otoku" akademskog hrvatskog umjetnika Matka Vekića.

''Matko Vekić, inače Mostarac, nakon sedam godina ponovno u ovom gradu izlaže svoj novi ciklus slika, a osim toga publici je predstavio i grafičku mapu 'Naplavine'''- kazao je za Fenu kustos Muzeja moderne umjetnosti SUM-a Vladimir Filipović.

Ovogodišnja tema manifestacije je "Muzeji i nova publika".

''Program u našem muzeju počeo je u 18 sati dječjom likovnom radionicom pod vodstvom akademske slikarice Ljiljane Rajković, nakon čega je upriličena izložba radova nastalih na Tečaju crtanja i slikanja, te na spomenutoj radionici. U drugom dijelu večeri predstavljena je knjiga "Likovna kritika" autora Branka Franceschija koju su, uz autora, predstavili i književni i likovni kritičar Milan Bešlić, te ravnatelj Muzeja moderne umjetnosti SUM-a Marin Ivanović'' - kazao je Filipović.

Foto: Fena / Izložba Matka Vekića

Muzej moderne umjetnosti SUM-a, kao jedina ustanova u Mostaru, treću godinu sudjeluje u kulturnoj manifestaciji "Noć muzeja" koja se već 19 godina organizira u svim muzejima, galerijama i brojnim znanstveno-obrazovnim institucijama u Hrvatskoj, ali također i u BiH.

Sveučilišna galerija otvorena je od 18 do 1 sat za sve posjetitelje tijekom svih programa "Noći muzeja 2024", a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close