Svjetionik

Ljubitelji fotografije udružili snage - Mostar dobio Foto klub!

Mostarski fotografi Marijo Maduna, Marin Margeta i Denis Kapetanović željeli su stvoriti prostor u kojem će svi zaljubljenici u fotografiju moći dijeliti iskustva, učiti jedni od drugih...
Kultura / Umjetnost | 15. 01. 2024. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon trideset godina Mostar je dobio Foto klub – mjesto gdje će se dijeliti ljubav prema fotografiji i koje će, kako su naveli osnivači, služiti kao inkubator kreativnosti i zajedništva.

Naime, mostarski fotografi Marijo Maduna, Marin Margeta i Denis Kapetanović željeli su stvoriti prostor u kojem će svi zaljubljenici u fotografiju moći dijeliti iskustva, učiti jedni od drugih, zajedno rasti te pronaći podršku i motivaciju za daljnje usavršavanje.

''Foto klub Mostar želi postati nezaobilazna institucija u kulturnom životu grada Mostara, a pozivamo i  sve zainteresirane da se pridruže i svojim entuzijazmom doprinesu evoluciji kluba. Kroz organiziranje izložbi, javnih nastupa, seminara i ostalih kulturno-umjetničkih aktivnosti, klub nije samo svjetionik fotografije već i mjesto gdje se ljubav prema umjetnosti spaja s entuzijazmom zajednice'', naveli su osnivači.

Uz niz aktivnosti usmjerenih na proširenje znanja članova i građana u području vizualne i fotografske umjetnosti, Foto klub Mostar planira organizirati tečajeve, radionice, izložbe i druge kulturno-umjetničke događaje.

''Naša ambicija nije ograničena samo na unutar-klupsku aktivnost, već ćemo aktivno surađivati s lokalnom zajednicom, organizirajući radionice za mlade i izložbe za javnost'', dodaju.

Ovo novoosnovano udruženje, smješteno na području Mostara, pridružilo se i Asocijaciji za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini 'AUF BiH' što im je omogućilo aktivno sudjelovanje u razvoju i unapređenju fotografske umjetnosti na području Mostara, ali i čitave BiH.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close