Zaštitnik župe

Mostar: Misnim slavljem proslavljen sveti Matej

Kultura / Flash | 22. 09. 2016. u 07:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim misnim slavljem u mostarskoj župi Rudnik je proslavljen sv. Matej, zaštitnik župe.

Svetu Misu, u koncelebraciji sa župnikom don Ivicom Borasom, kapelanom don Milom Vidićem, bivšim župnicima don Jokom Blaževićem, don Markom Kutlešom, don Ivanom Perićem, te još petnaestak svećenika, predvodio je također jedan od bivših župnika don Ivo Šutalo, sada župnik župe Studenci, piše Crkva na kamenu.

Don Ivo je predvodio i duhovnu obnovu tijekom trodnevnice i propovijedao na temu “Božje milosrđe i obitelj”.

Svaku se večer okupio velik broj župljana ove župe kojoj pripadaju naselja Rudnik, Vihovići, Orlac i Raštani, a osobito večeras na župni patron. Mladi ove župe čitali su čitanja i molitvu vjernika, a pjevanje je predvodila klapa Stina iz Ploča.

U svojoj propovijedi don Ivo je potaknuo okupljene na razmišljanje o Isusovim riječima iz današnjega evanđelja: milosrđe mi je milo, a ne žrtva, i pozvao ih da u ovoj Godini milosrđa pokažu milosrđe jedni prema drugima i da učine nešto za Isusa po uzoru na sv. Mateja koji je za Isusa radikalno promijenio svoj život.

Župnik don Ivica pozdravio je okupljene svećenike i vjernike, zahvalio predvoditelju slavlja, klapi, mladima i svima koji su bili dio priprema za ovo župno slavlje, te ih pozvao na druženje i večeru u župni ured nakon svete Mise.

Kopirati
Drag cursor here to close