Drugo izdanje knjige

'Moj osmijeh je moja osveta' - Dobro uvijek pobjeđuje

Kultura / Flash | 24. 05. 2017. u 13:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje drugog izdanja knjige i CD-a "Moj osmijeh je moja osveta" autorice Dževe Avdić, koja govori o genocidu u Srebrenici iz sjećanja devetogodišnje djevojčice, upriličeno je u srijedu u Mostaru.

Autorica pisanom riječju odgovara na počinjeni grijeh čovječanstva i sudjeluje u povijesnom sjećanju na krvavi srpanj u Srebrenici, rečeno je tijekom promocije.

''Motiv nastajanja knjige je nemilosrdni događaj iz rata koji pamtim, a koji je meni i mojim vršnjacima oduzeo djetinjstvo'', naglasila je Avdićeva, kazavši kako je knjiga nastala isključivo iz potrebe da žrtva progovori.

''Jedinstvena poruka moje knjige jeste da, pored svog bola i okrutnosti koji sam preživjela, pokažem i dokažem da dobrota i dobro uvijek pobjeđuju'',  poručila je autorica.

Direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Sakib Pieh kazao je kako je Avdićeva knjigu snimila u tonskom studiju za potrebe slijepih i slabovidnih osoba u Bilblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH.

Dodao je kako se radi o jedinoj knjižnici u Bosni i Hercegovini koja slijepim i slabovidnim licima omogućava korištenje knjižničarske građe u njima dostupnim tehnikama, kao što su audio digitalna tehnika, uvećani tisak i Brailleovo pismo.

Knjiga "Moj osmijeh je moja osveta" prvi put je objavljena u srpnju prošle godine, a prevedena je na perzijski i engleski jezik. Izdavač knjige je Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti međunarodnog prava u Sarajevu.

Dževa Avdić rođena je u Zelenom Jadru kod Srebrenice. Nakon agresije na BiH s obitelji i sugrađanima protjerana je iz rodnog grada i tada je kao devetogodišnjakinja privremeno živjela u Tuzli, od 1996. godine živi u Vogošći.

Kopirati
Drag cursor here to close