Festival

Last Men in Aleppo – Najbolji dokumentarac na Sundanceu

Kultura / Flash | 30. 01. 2017. u 07:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriminalistički triler, misterija o ubojstvu, dokumentarac o Siriji i film o neuobičajenoj ljubavnoj priči su među ovogodišnjim dobitnicima najznačajnijih nagrada na američkom filmskom festivalu Sundance, piše Beta.

Film glumaca Melanie Lynskey i Elijaha Wooda "I Don't Feel at Home in This World Anymore", koji govori o depresivnoj ženi koja je opljačkana i pokušava pronaći lopove, osvojio je Veliku nagradu žirija.

Najbolji američki dokumentarac na festivalu Sundance je "Dina", ljubavna priča jedne žene koja živi u predgrađu i radnika u Walmartu, dok je "Last Men in Aleppo" proglašen najboljim dokumentarcem u svijetu.

Nagrada publike dodijeljena je za film "Crown Heights" o Colinu Warneru, koji je greškom osuđen za ubojstvo.

Sundance je jedan od najznačajnijih američkih festivala neovisnog filma jer pruža priliku perspektivnim filmskim stvarateljima koji se bave dokumentarnim, stranim i neovisnim filmom da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti.

Glumac i redatelj Robert Redford koji je osnivač i predsjednik festivala, nazvao je tu filmsku manifestaciju po filmskom klasiku "Butch Cassidy i Sundance Kid" iz 1969. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close