Književni stand-up

''Klasici u tranziciji'' u Pavarotti centru

U svome nastupu, Hadžagić parodira dosadne književne promocije, ali i sam teatar koji je, po njemu, bespotrebno postao isuviše kompliciran stroj.
Kultura / Flash | 02. 11. 2021. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Klasici u tranzciji'' naziv je književnog stand-up showa redatelja i dramaturga u sarajevskom Pozorištu mladih, Segora Hadžagića, kojim se nastavlja drugi po redu festival kulture i umjetnosti, Mix Art Fest, u organizaciji Muzičkog centra Pavarotti iz Mostara.

U svome nastupu, Hadžagić parodira dosadne književne promocije, ali i sam teatar koji je, po njemu, bespotrebno postao isuviše kompliciran stroj, aludirajući na to da ga treba vratiti njegovoj suštini: glumcu. On će parodirati Gogoljevu ''Kabanicu'', Kafkinu ''Preobrazbu'', žanr holivudskih teen filmova, naslove poput American Psycho, Fight Club, Breaking Bad itd. T

Također, izvest će punk operetu Dr. Jekyll i Mr. Hyde s Vratnika i osvrnuti se na bosanskohercegovačku zbilju, negativne društvene pojave, kulturu, izopačenost medija, ali i autoironično izrugati vlastitoj struci.

Književni stand-up ''Klasici u tranziciji'', održat će se u Muzičkom centru Pavarotti (Klub 27), u petak 5. studenog 2021., s početkom u 19:30h.

 

Kopirati
Drag cursor here to close