Mlaz-Počitelj

Izložba kiparice Lejle Ćehajić u Počitelju

Kultura / Flash | 23. 06. 2016. u 15:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U organizaciji Društva za promociju kulturnog stvarateljstva MLAZ-Počitelj, u inspirativnom ambijentu galerije na otvorenom, koja se nalazi u Počitelju – malom gradu velike i jedinstvene kulturno-povijesne vrijednosti, u razdoblju od 20. do 25. lipnja 2016. godine boravi akademska kiparica Lejla Ćehajić.

Skulpture nastale tijekom ovog razdoblja bit će predstavljene na izložbi koja će biti otvorena u subotu, 25. lipnja 2016. godine u 14:00 sati.

Lejla Ćehajić je rođena 1978. godine u Sarajevu. Završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek kiparstvo, u klasi profesora Luke Ilića. Diplomirala je 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek kiparstvo, u klasi profesora Mustafe Skopljaka. Na istoj Akademiji završila je postdiplomski studij iz oblasti kiparstva na temu “Skulptura kroz igru likovnih i izražajnih elemenata teatra i lutkarskog teatra“.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 2005. godine na čijim izložbama redovno sudjeluje. Od 2010. do 2014. godine bila je članica Umjetničkog savjeta ULUBiH-a.

Dobitnica je nekoliko nagrada za svoj umjetnički rad među kojima su nagrada na izložbi “Privatno i javno“ (Mostar, BiH, 2011.) i Grand Prix na izložbi “Collegium Artisticum 2011“ (Sarajevo, BiH, 2011.). Živi u Sarajevu i profesorica je u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti.

Radove Lejle Ćehajić karakterizira zaigranost i spontanost u stvaralačkom procesu. Njena skulptorska ostvarenja, nastala najčešće kombinacijom različitih tehnika i materijala (kao što su žica, drvo, boja, papier-mâché, ...) izdvajaju se tehničkom izvedbom, pristupom, idejom, te svojom prepoznatljivošću, upečatljivošću i specifičnošću autorskog rukopisa, senzibiliteta i osobnosti.

Također, radovi Lejle Ćehajić nam otkrivaju da je u njihov nastanak i realizaciju uložena i utkana ogromna stvaralačka energija, trud, fizički napor, te nadasve ljubav prema umjetnosti i stvaranju.

Nakon radionice i izložbe Lejle Ćehajić, Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ-Počitelj nastavlja sa organizacijom bogatog kulturno-umjetničkog programa čiju je realizaciju podržala Fondacija za glazbene, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close