Promocija

"Fratarske priče" predstavljene u Beogradu

Kultura / Flash | 14. 12. 2015. u 14:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige "Fratarske priče", Ive Andrića, a u izdanju Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, upriličeno je proteklu subotu u Kući Đure Jakšića u Beogradu, priopćili su danas iz Kosače.

Na promociji su govorili predsjednik Zajednice Hrvata Beograda "Tin Ujević" Stipe Ercegović, ravnatelj Kosače Danijel Vidović i fra Ilija Alandžak, franjevac Bosne Srebrene iz samostana sv. Ante u Beogradu.

Ercegović je predstavio i nekoliko budućih projekata, a jedan od značajnijih svakako je Leksikon znamenitih Hrvata u kojem će i Andrić, zasigurno, zauzeti značajno mjesto.

Promociji je u ime Veleposlanstva RH prisustvovao kulturni ataše Stjepan Glas, a u ime Veleposlanstva BiH Ivanka Bulić, prvi tajnik Veleposlanstva.

Posjet Beogradu bio je dobra prigoda da se dogovori nastavak suradnje HD HS Kosače sa Zajednicom Hrvata Beograda "Tin Ujević", tako da će već na proljeće iduće godine biti organiziran uzvratni posjet, pri čemu će se mostarskoj publici predstaviti dio kulturnih programa koje organiziraju beogradski Hrvati, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close