#CLINKproject

Forum o kulturnom naslijeđu u Mostaru

Forum je također bio i prilika za mlade poduzetnike i umjetnike da izlože svoje rukotvorine i umjetnička dijela inspirirana kulturnom baštinom BiH, kao i prilika za povezivanje, razmjenu ideja i neke nove suradnje.
Kultura / Flash | 12. 03. 2020. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji LDA Mostar danas je u prostorijama Code Hub Mostar održan Forum ''Naše kulturno nasljeđe'', koji je jedna od aktivnosti našeg projekta CLINK - Cultural heritage LINKing diversities in Europe, sufinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Foto: Bljesak.info / Forum o kulturnom naslijeđu u Mostaru

Na Forumu su sudjelovali predstavnici relevantnih javnih institucija, obrazovnih ustanova, privatnog i nevladinog sektora, te pojedinci koji daju svoj doprinos u očuvanju kuturnog nasljeđa. Panelisti Foruma su bili arhitektica Senada Demirović Habibija, predstavnica Grada Mostara, koja je govorila o značaju UNESCO svjetske baštine u lokalnoj zajednici, Boris Trapara iz CHwB BiH - Kulturno nasljeđe bez granica, govorio je o značaju neformalnog obrazovanja za očvanje kulturne baštine, Aida Bičakčić, predstavnica Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine govorila je o nasljeđu Bosne i Hercegovine, te Edin Pandur, Vlasnik obrta Art Studio Pandur, koji je sudionicima foruma govorio o značaju starih zanata kao promotora kulturnog nasljeđa.

Fasilitator događaja bila je Amra Šarančić Logo iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Forum je također bio i prilika za mlade poduzetnike i umjetnike da izlože svoje rukotvorine i umjetnička dijela inspirirana kulturnom baštinom BiH, kao i prilika za povezivanje, razmjenu ideja i neke nove suradnje.

#CLINKproject ima za povezivanje mladih s akterima kulturnog nasljeđa, te produbljivanje veza među ljudima iz 10 zajednica unutar 7 država Europske unije i Zapadnog Balkana. Projekt kroz svoje aktivnosti podiže svijest o kulturnom nasljeđu pojedninih zemalja, ali i vezama i mjestu koje njihovo vlastito kulturno nasljeđe zauzima na tapiseriji bogatog i raznovrsnog kulturnog nasljeđa Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close