Razmislit će o prijedlogu

Benjamina Karić ponudila Jasmili Žbanić mjesto pro-bono savjetnice

Žbanić je u postu istaknula kako će razmisliti o prijedlogu, ali joj je odmah ponudila tri vijeća za razmišljanje
Kultura / Flash | 11. 05. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica, na svom Facebooku objavila je da joj je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, ponudila mjesto pro-bono savjetnice nakon prijema u Vijećnici za ekipu filma Quo Vadis, Aida?.

Žbanić je u postu istaknula kako će razmisliti o prijedlogu, ali joj je odmah ponudila tri vijeća za razmišljanje, piše N1.

1. Da Vijećnica ponovo bude biblioteka, a ne mrtvački prazna zgrada za ceremonije, da vrvi od ljudi i studenta i da joj se tako vrati život.

2. Da novac koji grad ima, ma kako mali, bude usmjeren na mlade ljude i javne potrebe, a ne na zgrade.

3. Da se što prije, kroz posjete i različite događaje približe Banja Luka i Sarajevo.

''Sve tri ideje gosp. Karić je već imala i radi na njima. Gradonačelnica je po mom mišljenju započela upravljati Sarajevom na konstruktivan i proaktivan način i što je važno; zna razliku između antifašizma i fašizma'', napisala je Žbanić.


Ona se Karić zahvalila na prijemu, za koji je istaknula da je bio konstruktivan, skroman, što je istaknula kao pozitivno.

Žbanić: Ovdje sam prosvjedovala

''Zahvaljujem se gradonačelnici Sarajeva Benjamini Londrc Karić na prijemu za ekipu filma ‘Quo vadis, Aida?’ koji je bio izuzetno konstruktivan, skroman (što je pozitivno), a napravljen ‘od srca’. Rekla sam gradonačelnici i članovima Uprave da sam prije 7 godina protestvovala ispred Vijećnice dok nas je policija sprječavala da dođemo do zgrade. Protest je bio protiv korumpirane vlasti koja je, između ostalog, 18 godina obnavljala Vijećnicu kako bi muzla pare za svoje privatne i stranačke potrebe'', napisala je još Žbanić.

''Činjenica da sam danas bila pozvana u Vijećnicu od mlade žene koja mi je rekla da je u svom uredu naišla na takvo bahato rasipništvo te da je onemogućila dalje bacanje novaca građana, govori da se stvari polako mijenjaju'', navela je bh. redateljica.

Kopirati
Drag cursor here to close