Forum 2024

U središtu Mostara predstavljen Muzej Hercegovine i Narodna biblioteka

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta 'Džemal Bijedić'
Kultura / Flash | 18. 07. 2018. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa Forum 2024, u srijedu navečer je na Španjolskom trgu održano predstavljanje Muzeja Hercegovine i Narodne biblioteke Mostar.

Pred znatiželjnim sugrađanima, ali i turistima našlo se nekoliko panela sa slikama nekadašnjeg Mostara, odnosno njegovih mostova. Također, podijeljen je i promo materijal o Forumu 2024, te simbolične razglednice sa nekadašnjim motivima Mostara, što je naišlo na nostalgiju kod mnogobrojnih prolaznika.

Osim toga za najmlađe je podijeljeno nekoliko slikovnica, te slatkiši. U sklopu predstavljanja ove dvije institucije, zainteresirani su mogli nešto više čuti o nastanku Muzeja Hercegovina, te Narodne biblioteke.

Bljesak.info / S predstavljanja Muzeja Hercegovine i Narodne biblioteke

"Muzej Hercegovine je za ovu priliku pripremio jednu mini izložbu iz foto zbirke fotografa Antona Zimola. Radi se o izložbi mostova Mostara i njegove okoline. To je i svojevrsni slogan aplikacije za kandidaturu Mostara za prijestolnicu kulture - pokušavamo napraviti most prvo u nama samima, a s druge strane pravimo most prema građanima koje animiramo i sa kojima razgovaramo.

Zatim pravimo mostove sa drugim gradovima koji također žele postati europska prijestolnica kulture ili sa onim gradovima koji su to već bili, te s njima razmjenjujemo određena iskustva. I na kraju pravimo most sa 2024. godinom kada se nadamo da ćemo biti izabrani za europsku prijestolnicu kulture", rekao je za Bljesak.info direktor Muzeja Hercegovine Asim Krhan.

"Cilj nam je ovog puta da se družimo prvenstveno s djecom, ali i sa odraslima. Kad kažem djecom, mislim na to kako želimo privoljeti najmlađe da od malih nogu zavole kulturu, a u našem slučaju i knjigu.

Bljesak.info / S predstavljanja Muzeja Hercegovine i Narodne biblioteke

Ovom prilikom smo djeci podijelili slatkiša, ali i poneku bajku, basnu kako bi osjetili nešto što je najbolje, a to je druženje s knjigom. Znamo da danas prevladava moderna tehnologija, od mobitela, kompjutera, interneta, društvenih mreža i dr. Cilj nam je da djeca zavole knjigu od najranije dobi", kazao je za Bljesak.info direktor Narodne biblioteke Rasim Prguda.

Projekt 'Forum na šetalištu' pokrenuli su Tim za izradu aplikacije Grada Mostara, Forum 2024, Studio za izvedbene umjetnosti i Grad Mostar, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta 'Džemal Bijedić', s ciljem upoznavanja stanovnika Mostara o kandidaturi Mostara za europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Bljesak.info / S predstavljanja Muzeja Hercegovine i Narodne biblioteke
Kopirati
Drag cursor here to close