10 godina djelovanja

Sarajevo: Svjetski poznati umjetnik na rođendanu instituta Yunus Emre

Institut 'Yunus Emre' u Sarajevu, prvi centar Instituta 'Yunus Emre' (YEE) otvoren izvan granica Turske, nizom prigodnih aktivnosti obilježio je desetljeće rada u Bosni i Hercegovini.
Kultura / Flash | 18. 10. 2019. u 09:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskoj Vijećnici u četvrtak navečer je održan spektakularan koncert svjetski poznatog turskog umjetnika Omera Faruka Tekbileka povodom desetljeća rada Instituta 'Yunus Emre' u Sarajevu, piše agencija Anadolija.

Koncertu je prisustvovao i zamjenik predsjednika turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Numan Kurtulmus kao i brojne druge zvanice. Prije samog koncerta, Kurtulmus je podsjetio da u Sarajevu stoljećima zajedno žive pripadnici različitih religija i naroda zbog čega, kako je rekao, Sarajevo često nazivaju 'drugim Jerusalemom'.

"Nadamo se da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina uvijek živjeti u miru i blagostanju", dodao je Kurtulmus te je pohvalio i aktivnosti koje u Bosni i Hercegovini provodi Institut 'Yunus Emre'.

Foto: Anadolija / Detalj s obilježavanja obljetnice

Nakon koncerta je otvorena i izložba fotografija na kojima su prikazane aktivnosti Instituta 'Yunus Emre' u Sarajevu tijekom prethodnih deset godina. Događajima su prisustvovali i Sevgi Kurtulmus, supruga Numana Kurtulmusa, veleposlanik Turske u BiH Haldun Koc sa suprugom Pinar, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predstavnici Instituta 'Yunus Emre' u Sarajevu.

Institut 'Yunus Emre' u Sarajevu, prvi centar Instituta 'Yunus Emre' (YEE) otvoren izvan granica Turske, nizom prigodnih aktivnosti obilježio je desetljeće rada u Bosni i Hercegovini.

Institut deset godina širom Bosne i Hercegovine organizira programe i aktivnosti upoznavanja turske kulture i jezika te predstavlja svojevrsni most između naroda dviju zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close