Izložba od četvrtka u Pavarottiju

Gdje je nestala naša industrija?

Izložba će vas podsjetiti gdje smo bili nekada, a vi sami zaključite gdje smo sada.
Kultura / Flash | 08. 09. 2020. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija Kulturnog naslijeđa bez granica BiH u suradnji sa Europskom unijom te lokalni partner Udruženje 'Fora' pozivaju građane da posjete izložbu s nazivom "Industrijalizacija u toku".

Putujuća izložba je multimedijalnog karaktera i bit će postavljena u atriju Muzičkog centra Pavarotti od 10.9. do 1.10.2020. godine.

Izložba kroz timeline prikazuje povijesni 'hod' bosanskohercegovačke industrije, ukazuje na njen veliki značaj u modernizacijskim procesima i razvojnim tokovima društva od kraja XIX. stoljeća do danas, te skreće pažnju na bosanskohercegovačko industrijsko naslijeđe koje čini dio europske kulturne baštine.

Posebna pažnja posvećena je interpretaciji i prezentaciji odabranog arhivskog materijala, a izložbu čine i interaktivni elementi, video segmenti, animacije, kao i autentični predmeti u vezi za procesom industrijalizacije.

U kreiranju sadržaja izložbe bio su uključen veliki broj institucija, istraživača i suradnika iz različitih oblasti kao i srednjoškolaca iz nekoliko srednjih škola u BiH. Putujuća multimedijalna izložba "Industrijalizacija u toku" bila je predstavljena Sarajevskoj publici u Historijskom Muzeju BiH, nakon čega dolazi u Mostar, te dalje putuje za Banja Luku i Zenicu.

Ulaz na izložbu je slobodan. Organizatori zbog epidemiološke situacije nisu u mogućnosti održati svečano otvaranje izložbe, ali ista se može posjetiti svakim danom od 9-19 sati u trajanju od dva tjedna od četvrtka 10.9.2020.g.

Organizirane ture za đake i studente mogu se najaviti na broj Udruženja Fora 060 329 9090.

Kopirati
Drag cursor here to close