Posjete

Dirljiv susret u Mostaru: Mladi zapjevali starima

Štićenici centra mogli su vidjeti nekoliko narodnih igara, ali i čuti nekoliko sevdalinki i drugih narodnih pjesama koje su otpjevali članovi KUD-a Bijelo Polje.
Kultura / Flash | 24. 12. 2019. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko članova Kulturno - umjetničkog društva (KUD) Bijelo Polje, folklorne i glazbene sekcije tog društva, posjetila je Centar za stare i iznemogle osobe na Tekiji, u Mostaru sa predsjednikom KUD-a Miralemom Gluhovićem i voditeljem glazbene sekcije Salemom Sihirlićem.

"Cilj našeg odlaska jeste da im pokažemo da nisu sami i zaboravljeni u ovim prazničnim danima, i da u narednoj godini što bolje provedu svoje staračke dane. Članovi su ih igrom i pjesmom razveselili i izmamili osmijehe na lica. Ta radost na licima se ne može opisati, to je nešto što morate doživjeti i vidjeti. U takvim trenucima emocije su naglašene…

Ovom prilikom moramo se zahvaliti i ostalim članovima i roditeljima svih članova koji su sudjelovali u ovoj akciji i pomogli da im uručimo poklone, hranu, kolače, sokove i voće, jer bez vas ne bi bilo sve potpuno", navode iz KUD-a Bijelo Polje.

Također, zahvalili su se i uposlenicima te direktoru Centra, koji su ih ljubazno dočekali i ispratili sa pozitivnim kritikama. "Jedno sigurno znamo, a to je da će članovi KUD-a 'Bijelo Polje' dugo pamtiti ovaj odlazak, a nadam se i uposleni i korisnici.

Tradicija i vjera nas uče da se prema starijima odnosimo sa dosta poštovanja i obazrivosti, stoga iskoristite priliku i pomozite tim ljudim, poklonite im lijepu riječ ili bar topao pogled", priopćeno je iz tog KUD-a.

Štićenici centra mogli su vidjeti nekoliko narodnih igara, ali i čuti nekoliko sevdalinki i drugih narodnih pjesama koje su otpjevali članovi KUD-a Bijelo Polje.

Kopirati
Drag cursor here to close