Indexima i Sarajevu s ljubavlju

Apsolutni trijumf Simfonijskog orkestra Mostar u Sarajevu

Koncert koji je mostarska publika mogla vidjeti u dva dana ožujka sinoć je prvi put izveden u okviru Baščaršijskih noći – na opće zadovoljstvo sarajevske publike
Kultura / Flash | 01. 08. 2022. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar u proširenom sastavu i s odličnim bendom, svoj već hvaljeni koncert u čast 60. obljetnice osnutka legendarne sarajevske grupe Indexi, održao je sinoć na platou sarajevske Vijećnice, a u okviru programa Baščaršijske noći.

Ono što je publika u Mostaru imala priliku vidjeti i čuti krajem ožujka, a govorimo o dva rasprodana koncerta o kojima se i danas priča, sarajevska publika vidjela je i čula sinoć. Od samog početka izuzetno raspoloženi svirači, predvođeni maestrom Damirom Bunozom, koji je za koncert napisao odlične aranžmane, prenijeli su publici svu raskoš glazbene ostavštine Indexa.

Foto: www.klix.ba / Mostarski simfonijski orkestar u Sarajevu održao sjajan koncert posvećen Indexima

Počeli su s pjesmom „Plima“, a nastavili sa besmrtnim „Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj“, „Balada“, „Da sam ja netko“, ukupno 17 besprijekorno izvedenih pjesama, sve do kulminacije koncerta s pjesmom „Sve ove godine“.

Sarajevska publika otpočetka je prihvatila slatki izazov i gotovo u deliriju ispratila čitav koncert, pjevajući skupa sa sinoć izuzetno raspoloženim solistima sve besmrtne pjesme sarajevskih genijalaca. A bila je tu i pokoja suza.

Oliver Bevanda, Josip Drinovac, Nenad Tomičić, Selma Droce i Antonija Batinić bili su na visini zadatka i dinamičnim izvedbama punim emocije u vokalima podigli su publiku na noge.

Sjajan bend - Josip Vukoja i Damir Škutor na gitarama, Marko Jakovljević na basu, Dragan Raspudić na bubnjevima i Marko Palameta na klavijaturama – ispunio je najviša očekivanja Sarajlija i isporučio glazbu Indexa u nepatvorenom obliku, pazeći da i najmanji detalji, koji su krasili raskoš glazbe koju su stvarali Bodo Kovačević, Fadil Redžić, Davorin Popović i ostali Indexi, ne budu izostavljeni.

Sjajan i uigran orkestar, pojačan puhačima, natkrovio je čitavu izvedbu, unoseći dinamiku koja je digla publiku na noge. Ovacije kojima su Mostarci ispraćeni nakon koncerta govore koliko je sarajevska publika bila oduševljena činjenicom da su. na jedan ovakav spektakularan način, mogli skupa sa Simfonijskim orkestrom Mostar obilježiti veliku obljetnicu benda koji je bio više od obične rock grupe.

Foto: www.klix.ba / Mostarski simfonijski orkestar u Sarajevu održao sjajan koncert posvećen Indexima

Osnivač Indexa, dobrodržeći gospodin Ismet Nuno Arnautalić, nije skrivao fasciniranost projektom, koji je pokazao da su Mostarci ne samo odali počast Indexima, nego, kako je i sam kazao, pokazali Sarajevu kako Indeksi nisu zaboravljeni i kako njihova glazba i dalje živi u punoj raskoši. Kad se već Sarajevo nije sjetilo, tu su Mostarci da nam odrade ovaj težak i zahtjevan posao, što ovaj koncert svakako jeste, poručio je Arnautalić.

Koncertu je, s neskrivenim oduševljenjem viđenim na licu, nazočio i novi veleposlanik Velike Britanije u BiH gospodin Julian Reilly, čiji prethodnik, Matt Field, je i sam imao priliku svirati s mostarskim simfoničarima prošlog ljeta prilikom koncerta posvećenog glazbenoj ostavštini The Beatlesa.

Foto: www.klix.ba / Mostarski simfonijski orkestar u Sarajevu održao sjajan koncert posvećen Indexima

Sarajevski koncert, posveta sarajevskim Beatlesima, kako slobodno možemo nazvati Indexe, bio je potpun trijumf mostarskih glazbenika pred oduševljenom sarajevskom publikom. I čini se da je sve izglednije kako je ovo početak jednog divnog prijateljstva – ili što se moglo čuti od Sarajlija sinoć odmah nakon koncerta – Dođite nam opet čim prije!

Kopirati
Drag cursor here to close