Više od 40. akademskih umjetnika

10. Sveučilišni likovni simpozij u Mostaru

Svečano otvorenje Sveučilišnog likovnog simpozija održat će se u utorak, 23. svibnja 2022. u 18 sati.
Kultura / Flash | 20. 05. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru organizira 10. Sveučilišni likovni simpozij koji će se ove godine održati od utorka 23., do subote 27. svibnja u Mostaru.

Kao i proteklih godina, Simpozij će okupiti više od četrdeset akademskih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore koji će u podneblju neobične ljepote, čudesnog ambijenta i nesvakidašnje stvaralačke atmosfere razmijeniti iskustva, ostvariti kontakte te stvarati umjetnička djela.

Svečano otvorenje Sveučilišnog likovnog simpozija održat će se u utorak, 23. svibnja 2022. u 18 sati.

U srijedu, 24. svibnja u 13 sati u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču biti će upriličeno predstavljanje knjige SILVA RERUM izv. prof. dr. sc. Damira Zorića.

U četvrtak, 25. svibnja u 13 sati u Sveučilišnoj galeriji premijerno će se prikazati dokumentarni film VATROSLAV KULIŠ: VATRA u produkciji Sveučilišne televizije.

U petak, 26. svibnja u 18 sati biti će upriličeno predstavljanje knjige KONCEPTUALIZACIJA PROSTORA U THANGKA SLIKARSTVU I SUVREMENIM UMJETNIČKIM PRAKSAMA Josipa Zankija.

Istu večer u 19 sati predstavit će se dvije knjige: JOSIP ŠKERLJ U OČIMA KRITIKE te knjiga pjesama L. K. Josipa Škerlja.

Otvorenje izložbe djela nastalih na Sveučilišnom likovnom simpoziju predviđena je za subotu, 27. svibnja 2022. u 13 sati u Sveučilišnoj galeriji u Rodoču te će biti otvorena za sve posjetitelje, kao i prethodnih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close