Jeste li gledali?

The Bear je ozbiljan kandidat za seriju godine

Druga sezona serije The Bear prati mladog kuhara Carmena Carmyja Berzatta koji se iz svijeta fine dinninga vraća u rodni Chicago kako bi vodio obiteljsku trgovinu sendvičima.
Kultura / Film TV | 06. 07. 2023. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko titule najbolje serije godine zasigurno će se lomiti koplja, no sjajnog kandidata pronašli smo u drugoj sezoni serije The Bear. Doista fascinantno zvuči podatak kako obje sezone drže savršen rezultat na popularnoj stranici za recenziranje filmskih i televizijskih sadržaja Rotten Tomatoes.

Komedija 

Već je prva sezona dala naznačiti kako bi se ova (dramska) komedija o životu mladog kuhara mogla svrstati među najbolja ostvarenja u svom žanru, a nastavak je samo potvrdio kako su visoka očekivanja itekako bila opravdana. Strahovi kako bi druga sezona mogla flopnuti srećom nisu ostvareni, piše Journal

Druga sezona serije The Bear prati mladog kuhara Carmena Carmyja Berzatta koji se iz svijeta fine dinninga vraća u rodni Chicago kako bi vodio obiteljsku trgovinu sendvičima. Pritom uspostavlja novu ekipu, a dok rade na transformaciji poslovanja ujedno prolaze i vlastita transformacijska putovanja, pri čemu se svaki od njih mora suočiti s prošlošću i vlastitim strepnjama.

Naizgled jednostavna priča o otvaranju restorana u pozadini krije pravi triler, razrađenu studiju psihologije karaktera te prekrasno priču o uspješnom prevladavanju poteškoća i strahova.

Zdušno navijanje 

Privlačnost druge sezone zasigurno leži i u priči o uspjehu underdoga koju donosi. Baš poput sportskog filma koji prati autsajdersku momčad na putu prema vrhu, tako ovdje zdušno navijamo za uspjeh nekadašnje kvartovske zalogajnice.

Video: The Bear Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Nadalje, popularnosti serije zasigurno pridonosi i povećani interes za sadržajima koji obrađuju gastro teme.

Bilo da je riječ o romantičnim komedijama koje dokazuju kako "ljubav ide kroz želudac", biografskim dramama koje svjedoče o "paklenim kuhinjama" ili putopisnim serijalima koji otkrivaju jela "za prste polizati"… dojma smo kako je teško ponuditi nešto novo kada je riječ o naslovima gastronomske tematike.

U slučaju serije The Bear recept (sadržaj), nije donio dramatične novitete, ali je odrađen perfektno. Serija je dostupna na platformama Hulu i Disney+.

Kopirati
Drag cursor here to close