Ženska Mentorska Mreža

Održane dvije serije stručnih predavanja trećeg ciklusa programa

Treći ciklus vodećeg mentorskog programa „Ženska Mentorska Mreža“, organiziranog od strane Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BiH, zvanično je počeo krajem mjeseca svibnja
Gospodarstvo / Flash | 04. 07. 2023. u 11:20 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serije stručnih predavanja otvorile su osnivačice programa Sanela Pašić i Sabina Softić, nakon čega su iskusne liderice, s dugogodišnjim iskustvom u vođenju kompanija i zavidnim rezultatima u svojim industrijama: Emina Ganić, Jasna Kovačević, Silvija Vig, Tatjana Vučić i Larisa Halilović, kroz različite teme podijelile svoja znanja i iskustva sa sudionicama programa. Predavačice su govorile i o svojim formulama uspjeha, stečenim iskustvima na njihovom putu karijere, kao i navikama koje mlade poslovne žene eventualno mogu usporiti na putu ka uspjehu.

Teme koje su prepoznate kao iznimno važne i koje su tijekom prva dva trening dana bile u fokusu: Autentični leadership, Etika u poslovanju i Emocionalna inteligencija detaljnije su obrađene i kroz panel diskusije, u kojima su sudjelovale iskusne menadžerice, expertice iz različitih oblasti: Vildana Selimbegović, Jasmina Selimović, Emira Duratbegović, Anela Lemeš, Mejra Juzbašić- Bajgorić i Željka Šulc. Pored navedenih tema, sve sudionice imale su priliku govoriti o iskustvima s kojim su se susrele u svom dosadašnjem radu i izazovima koje jedan radni dan nosi za njih.

  / Foto:PR Ženska Mentorska Mreža

Jedna od predavačica drugog trening dana, Tatjana Vučić, Savjetnica- analitičarka za korporativne strateške transformacije, već treću godinu zaredom pružila je podršku realizaciji programa, te istakla:

Smatram da je „Ženska Mentorska Mreža“ jedna od najljepših priča na našim prostorima koja definitivno udara neprikosnovene temelje budućnosti liderstva naših jakih žena! Čast je i privilegija, ali i velika odgovornost biti dio jedne ovako kolektivno autentične ekipe, u kojoj je jedan od osnovnih postulata - kroz mentoring ostaviti značajan trag na generacije liderki koje dolaze, a koje imaju predispozicije da postanu ChangeMakeri, trasirajući put perspektivnije budućnosti cijelog našeg društva!

Vučić je dodala i da smatra da ultimativni cilj lidera nije biti lider, već inspirirati, motivirati i uticati na što veći broj ljudi oko sebe s posebnim akcentom na transfer ličnog znanja, iskustva i vizije na one čije vrijeme tek dolazi – izvesti ih put uspjeha bivajući autentičan role model! Mentoring smatra najsvrsishodnijom dragocjenošću koju možemo darovati nekome.

  / Foto:PR Ženska Mentorska Mreža

S druge strane, Nataša Stević, jedna od sudionica programa podijelila je s nama očekivanja koja ima od Ženske Mentorske Mreže, kao i zašto je odlučila da bude dio ovog respektabilnog programa:
Motivacija za prijavu na program „Ženska Mentorska Mreža“ prvenstveno je došla iz želje da proširim poznanstva s mentoricama, najuspješnijim ženama u BIH, kao i mentoricama, ženama na početku karijere koje, kao i ja, imaju ambiciju i želju za konstantnim usavršavanjem.

Slobodno mogu reći da su dva već organizirana treninga i individualni rad nadmašili moja očekivanja u smislu nesebičnog prijenosa znanja i iskustva.“ Dodaje i da je izuzetno zadovoljna dosadašnjim radom sa svojom mentoricom jer je kako kaže: „Posvećenost moje mentorice i raspoloživost, usprkos gustom rasporedu, dodatno me motivira na dalji rad i napredak.“

Partner programa treću godinu zaredom je UNDP, a podršku realizaciji trećeg ciklusa programa „Ženska Mentorska Mreža“ pružili su i: European Fund for Southeast Europe (EFSE), European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), UN Women i Sarajevo School of Science and Technology (SSST), a medijski partner projekta je magazin Gracija.

Kopirati
Drag cursor here to close