#jedvacekamo

Sve što znamo o drugoj sezoni The Last of Us: Stižu nova lica

Poznato je kako ulogu Jesseja preuzima Young Mazino, gledateljima poznati iz angažmana u miniseriji Beef.
Kultura / Film TV | 11. 01. 2024. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utemeljena na istoimenoj postapokaliptičnoj video igrici, serija The Last of Us ubrzo nakon svoje premijere pokazala se kao masovni uspjeh za HBO, streaming platformu na kojoj je objavljena.

Milijuni pregleda

Prva epizoda serije dostigla je 4,7 milijuna pregleda, zahvaljujući čemu je zauzela drugo mjesto odmah poslije premijerne epizode HBO serije House of the Dragon koja je privukla 9,9 milijuna gledatelja, prenosi Journal

Međutim, pravo dostignuće serije bilo je jasno tek nakon finalne epizode serije. Deveta, a ujedno i posljednja epizoda ove sezone, prikupila je 8,2 milijuna gledatelja na HBO platformi, nakon čega je serija zaradila titulu najgledanije serije datog streaming servisa u Europi.

Također, našla se na vrhu ljestvice najboljih serija 2023. te je uspješno osvojila kako gledatelje, tako i kritičare.

S obzirom na to da je The Last of Us obnovljen je brže nego što se sam smrtonosni virus širi, a s pravom možemo postaviti visoka očekivanja za predstojeću drugu sezonu. A ovih dana napokon su stigle nove informacije o njezinoj produkciji. Tako je poznato kako ćemo u novim nastavcima vidjeti dva mlada glumačka lica.

Uloga negativke Abby koja će učiniti sve da zagorča život glavne protagonistice Elle pripala je američkoj glumici Kaitlyn Dever, koju smo prethodno mogli vidjeti u hororu No One Will Save You i romantičnoj komediji Ticket to Paradise.

Nagrade

Također, poznato je kako ulogu Jesseja preuzima Young Mazino, gledateljima poznati iz angažmana u miniseriji Beef.

No to nije kraj vijestima vezanima uz serije The Last of Us. Na dodjeli Creative Arts Emmy Awards, koju su kreatori serije napustili bogatiji za osam nagrada zasluženih na njen račun, otkriveno je kako postoji i ideja za realizaciju prvog spin-offa.

Isti bi se temeljio na likovima Billa i Franka, koje smo upoznali u trećoj epizodi serije, a koje su odigrali Nick Offerman i Murray Bartlett.

Naravno, ostaje vidjeti hoće li studio prihvatiti ideju, no ostaje jasna naznaka kako The Last of Us neće biti jedina televizijska ekranizacija istoimene serije.

Nažalost, do nove sezone originalne serije ipak ćemo trebati pričekati do početka 2025. godine. Ipak, raduje nas potvrda kako snimanje službeno kreće narednog mjeseca!

Kopirati
Drag cursor here to close