Jeste li ju već pogledali?

Meksička serija na Netflixu gledana 430 milijuna sati

Riječ je o naslovu koji je prvi puta predstavljen 2011. godine, a nastao je prema istoimenom književnom predlošku španjolskog književnika Artura Pérez-Revertea.
Kultura / Film TV | 10. 01. 2024. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Statistike najgledanijih naslova na Netflixu u 2023. godini pokazale su kako je meksička serija La Reina del Sur dospjela na sedmo mjesto po gledanosti s preko 429 milijuna odgledanih sati.

Zanimljivo, riječ je o naslovu koji je prvi puta predstavljen 2011. godine, a nastao je prema istoimenom književnom predlošku španjolskog književnika Artura Pérez-Revertea.

Najmoćnija trgovkinja drogom

Donosi nam priču o usponu Terese Mendoze, mlade žene iz Meksika koja postaje najmoćnijom trgovkinjom drogom u južnoj Španjolskoj, piše Journal

Glavna uloga povjerena je meksičkoj glumici Kate del Castillo, domaćim ljubiteljima telenovela poznatima i po angažmanima u naslovima Djevojke (Muchachitas) i Pravo na rođenje (El derecho de nacer).

Osim zahvaljujući glumačkim angažmanima, Kate je medijske stupce punila i prijateljstvom s meksičkim drug lordom El Chapom (o čemu je snimila i dokumentarac).

Ne čudi stoga što se mnogi i danas šale da nije postojao bolji odabir za ‘Kraljicu juga’ od one koja se družila sa zloglasnim vođom narko kartela.

U trenutku nastanka, s budžetom od 10 milijuna dolara La Reina del Sur postala je druga najskuplja serija koju je Telemundo producirao. Ipak, do realizacije novih sezona došlo je tek kada se Netflix uključio u igru. Druga sezona predstavljena je 2019., a treća 2022. godine.

Top 10

Također, na istom je streaming servisu trenutno dostupno i svih pet sezona engleske inačica serije nazvane Queen of South.

Video: La Reina del Sur New Season Official Trailer | Telemundo English

Premda nije riječ o novom naslovu, doista je zanimljivo kako se La reina del Sur našla među TOP 10 najgledanijih naslova na Netflixu u protekloj godini. Isto je pošlo za rukom tek seriji Suits, koja je prošlog ljeta doživjela svojevrsni revival.

Kao što je i bilo za očekivati, kako sezone odmiču tako je pala i kvaliteta sadržaja, no prve dvije sezone mogu se pohvaliti vrlo visokim ocjenama na relevantnim stranicama za ocjenjivanje.

Kad bi Narcosi postali telenovela – kratak je opis serije, a istovremeno i uzrečica koja bi nam mogla natuknuti tajnu uspjeh ove serije. Trenutno su dostupne 183 epizode. Jedno je sigurno – materijala za gledanje imate!

Kopirati
Drag cursor here to close