VIDEO

Od tvoraca filmskog hita Sound of Freedom stigao je novi naslov

Pitanje života poslije smrti često se suprotstavlja znanosti tako da znanost bude na jednoj strani, a vjera na drugoj.
Kultura / Film TV | 11. 01. 2024. u 11:49 Bljesak.info
After Death | Official Trailer | Angel Studios

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sound of Freedom ovog je ljeta bio neočekivani kino hit o kojem se puno pričalo. Film obrađuje istinitu priču o agentu koji se bori protiv trgovine ljudima, točnije djecom.

Svjedočanstva

Nakon što su mnoge produkcijske kuće odbile distribuirati film, svog spasitelja su pronašli u neovisnoj distribucijskoj kući Angels Studio koja većinom proizvodi vjerski sadržaj, prenosi Journal

I dok je ekipa iza filma Sound of Freedom negirala da imaju ikakve veze s vjerom, novi dokumentarac kojeg su napravili je vrlo očito temeljen na vjeri, a sada je stigao i u domaća kina.

After Death prati svjedočanstva bliske smrti i istražuje život poslije smrti uz autore, znanstvenike i zdravstvene stručnjake. Pitanje života poslije smrti često se suprotstavlja znanosti tako da znanost bude na jednoj strani, a vjera na drugoj.

Ljudi u dokumentarcu pričaju o svojim iskustvima s kliničkom smrti i time što im se dogodilo. Tako je jedan od njih bio pilot kada mu se zrakoplov srušio.

U dokumentarcu priča o tome kako je osjetio da lebdi iznad urušenog zrakoplova te kako je vidio bijelo svjetlo.

After Death

Ostala svjedočanstva o bliskoj smrti su većinom ista. Bijelo svjetlo, lebdeće i pojačane boje te osjećaj ljubavi i smirenosti.

Dokumentarac prodaje svoje priče kao znanost, unatoč tome što su sva svjedočanstva (osim jednog) ispričana u prvom licu te su subjektivna. Gledatelju ostaje jedino vjerovati ili ne u priče koje čuje.

Što se dogodi tijekom kliničke smrti i postoji li život poslije nje, jednostavno možemo jedino sto posto znati kada to doživimo.

After Death je jedan od onih filmova koji imaju nezahvalan položaj da će se svidjeti jedino onima koji su već otvoreni prema ideji zagrobnog života i Raja.

After Death možete od danas pogledati u CineStar kinima diljem Hrvatske. Hoće li film biti jednako uspješan kao i Sound of Freedom?

Kopirati
Drag cursor here to close