Premijere

Što nas čeka u Cannesu?

Filmski festival u Cannesu održat će se od 6. do 17. srpnja, a popis filmova koji će biti u konkurenciji u svim festivalskim programima bit će poznat početkom lipnja.
Kultura / Film TV | 24. 04. 2021. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filmski festival u Cannesu, koji će ove godine biti održan u srpnju zbog pandemije virusa korona, mogao bi imati izuzetno zanimljivu službenu konkurenciju prepunu dugoočekivanih ostvarenja poput projekata Toma Hanksa i Paola Sorrentina.

Filmski portali navode da bi Sorrentinov film "Božja ruka" mogao imati premijeru na ovogodišnjem Cannesu, kao i film o kralju rock'p'rolla Elvisu Presleyju s Tomom Hanksom.

Postoji šansa i da film Novozelanđanke Jane Campion "Moć psa" bude prikazan na ovom festivalu.

Među potencijalnim kandidatima je film Joela Cohena 'The Tragedy of Macbeth', rađen prema čuvenoj drami Williama Shakespearea, a u kojem lik glavnog junaka tumači Denzel Washington.

Postoji šansa i da film Michelea Placida 'Caravaggiova sjena', s Isabelle Huppert i Riccardom Scamarciom, dobije premijeru u Cannesu.

Ako postprodukcije budu na vrijeme završene, kao mogući kanski pretendenti navode se i Izraelac Ari Folman s filmom "Gdje je Ana Frank?", Iranac Asghar Farhadi s "Herojem", te čuveni kineski sineasta Zhang Yimou s ostvarenjem "Slijepa ulica".

Video: THE FRENCH DISPATCH | Official Trailer

Film Wesa Andersona "Francuska depeša" odavno je najavljen za Cannes, a tu je i čuveni britanski glumac i autor Kenneth Branagh s filmom "Belfast".

Filmski portali predviđaju da je u programu ovogodišnjeg Cannesa nesporno učešće laureta Nannija Morettija s ostvarenjem "Tri priče".

Video: Three Stories (2020) Full Movie Online

Ovogodišnji festival bit će održan od 6. do 17. srpnja, a popis filmova koji će biti u konkurenciji u svim festivalskim programima bit će poznat početkom lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close