Film o Srebrenici

Specijalno priznanje filmu 'Quo Vadis, Aida?' na JFF-u

Festival predstavlja vodeću platformu u Izraelu za predstavljanje najboljih suvremenih svjetskih kinematografskih trendova.
Kultura / Film TV | 17. 12. 2020. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žiri međunarodnog natjecateljskog programa ovogodišnjeg 37. Jerusalem film festivala (JFF) u sastavu Pawel Pawlikowski, Joseph Cedar, Daniela Michel, dodijelio je Specijalno priznanje filmu Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?", bosanskohercegovačkom kandidatu za nagradu Oskar.

U okviru međunarodnog natjecateljskog programa JFF-a prikazano je 11 filmskih naslova iz cijeloga svijeta, a kompletan program ovogodišnjeg JFF-a sastojao se od 70 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmskih naslova.

Jerusalem film festival, koji se ove godine održava od 10. do 20. prosinca, od svog osnivanja 1984. godine, svake godine tijekom 10 dana trajanja festivala, prikaže od 150 do 200 filmova, među kojima su najbolja svjetska filmska ostvarenja.

Video: Specijalno priznanje filmu 'Quo Vadis, Aida?' na JFF-u

Festival predstavlja vodeću platformu u Izraelu za predstavljanje najboljih suvremenih svjetskih kinematografskih trendova.

Tijekom godina festival je prikazao filmske prvijence poznatih filmskih autora kao što su Wong Kar Wai, Tsai Ming-liang, John Sayles, Jim Jarmusch, Stephen Frears, Spike Lee, Quentin Tarantino, Nuri Bilge Ceylan.

Film "Quo Vadis, Aida?" dostupan je do kraja prosinca na webu gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

Bosanskohercegovačka publika film može pogledati i u kinima Cinestar Sarajevo, Tuzla i Bihać i kinu Cinplexx Plaza Mostar, priopćeno je iz Deblokade.

Kopirati
Drag cursor here to close