Platforma

Film Jasmile Žbanić dostupan online

Film "Quo Vadis, Aida?", bh. kandidat za nagradu Oscar za najbolji strani film, bit će dostupan na ondemand.kinomeetingpoint.ba od 3. prosinca od 20 sati gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji...
Kultura / Film TV | 26. 11. 2020. u 15:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / U Veneciji održana svjetska premijera bh filma "Quo Vadis, Aida?"

Novi film Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?" ekskluzivno će biti dostupan online na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Film "Quo Vadis, Aida?", bh. kandidat za nagradu Oscar za najbolji strani film, bit će dostupan na ondemand.kinomeetingpoint.ba od 3. prosinca od 20 sati gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, priopćeno je iz kina Meeting Point.

Ondemand.kinomeetingpoint.ba je VOD (video on demand) platforma zahvaljujući kojoj će publika u kućnoj atmosferi imati priliku gledati filmove iz domaće, regionalne i svjetske produkcije.

Kod za gledanje filma Jasmile Žbanić može se kupiti na ondemand.kinomeetingpoint.ba.

"Quo Vadis, Aida?” (2020., 103 min.) je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Austrije, Rumunije, Holandije, Njemačke, Poljske, Francuske, Norveške i Turske. Film je osvojio glavnu nagradu Atlas za najbolji film na 21. Arras film festivalu u Parizu, nagrade za najbolji film i najbolju glumicu (Jasna Đuričić) na El Gouna festivalu u Egiptu te nagradu za najbolji strani film na filmskom festivalu u Antaliji (Turska). Svjetsku premijeru je imao u natjecateljskom programu Venecijanskog filmskog festivala, nakon čega je prikazan i na Toronto Film Festivalu.

Radnja filma događa se u Bosni u srpnju 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena obitelj je među tisućama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a.

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close