'Prirodni odabir'

Film Mostarke Alete Rajič nagrađen sedmi put

Navedeni film premijerno je prikazan u natjecateljskom programu 25. Sarajevo Film Festivala te u posljednjih godinu dana selektiran na preko 40 međunarodnih filmskih festivala.
Kultura / Film TV | 16. 12. 2020. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka animatorica Aleta Rajič sedmi put je nagrađena za svoj animirani uradak "Prirodni odabir", a ovog puta za najbolju animaciju na 11. Baku Film Festivalu u Azerbejdžanu.

Navedeni film premijerno je prikazan u natjecateljskom programu 25. Sarajevo Film Festivala te u posljednjih godinu dana selektiran na preko 40 međunarodnih filmskih festivala, priopćeno je iz Kluba animatora Neretva.

Ističu kako je ovo sedma nagrada dodijeljena mladoj animatorici i filmskoj ekipi, uključujući prethodne na Festivalu animiranog filma u Banjoj Luci, SEE a Paris u Parizu, Accra Indie Film Festivalu u Gani, Star Film Festivalu u Sisku, Tulipoff u Kopenhagenu kao i posebno priznanje ASIFA-e na Animafestu u Zagrebu.

"Prirodni odabir" nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, a uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i Hrvatskog audio-vizualnog centra (HAVC), stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close