Prošlo je 16 godina

Sjećate se 'Ville Marie', prve hrvatske telenovele

Priča je to o tri obitelji koje povezuju i istodobno razdvajaju novac, ljubav i izdaja, pišu 24 sata.
Kultura / Film TV | 16. 02. 2020. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je “Villa Maria” prva hrvatska telenovela koja je premijerno trebala biti prikazana u Hrvatskoj, čast da je prvi pogledaju pripala je Srbima.

Naime, prva epizoda serije počela je na RTV Pinku u listopadu 2004., istog dana kad i na HTV-u, ali pola sata ranije.

Priča je to o tri obitelji koje povezuju i istodobno razdvajaju novac, ljubav i izdaja, pišu 24 sata.

Proračun za 160 epizoda bio je 3,5 milijuna eura, a glavni glumci su za plaćeni oko 30.000 eura, otprilike 225 tisuće kuna.

Serija je dobila izvrsne reakcije publike i u Hrvatskoj i u susjednoj Srbiji, zbog čega je u posljednjih deset epizoda ulogu dobio i beogradski glumac Vojin Ćetković (42).

Bio je to prvi televizijski projekt u Hrvatskoj za koju je organizirana audicija za glumce. Tako je “Villa Maria” iznjedrila nove glumačke nade poput Mislava Čavajde, Damira Markovine, Jelene Perčin, Csille Barath Bastaić, Jelene Veljače, autorice dramskih serija koja se upravo na setu “Ville Marije” zaljubila u proces stvaranja serijala.

Video: Villa Maria - Uvodna špica

''Villa Maria bio je sudbonosan projekt za mene. Najviše pamtim Miju Begović, s kojom sam osam mjeseci dijelila apartman u Jadran filmu'', rekla je jednom prilikom Jelena Veljača.

Damir Markovina je tih godina gledateljice osvojio zahvaljujući izgledu, koji neodoljivo podsjeća na osjećajne latino šarmere iz meksičkih sapunica.

''Ljudi me prepoznaju, iz kafića viču: ‘Luka, ti si Bog’, a u dućanu su me ispitivali: ‘Oprostite, vi se ženite u seriji?’'', pričao je rođeni Beograđanin.

Ljubomornog Ivana Juraka igrao je Mislav Čavajda, koji je tada imao bujnu kosu. Glumac je poslije kazao da ju je počeo gubiti s 18 godina, no smireno se nosio s time.

Video: Villa Maria prva epizoda

Prva scena koju su snimili za seriju bio je dolazak Nataše Jug (Nives Ivanković) u Zagreb avionom. Dok se snimala sapunica i Ivanković je snimala vlastiti dokumentarac “Villa Maria: Iza kulisa”. Kad nije glumila, hodala je po setu s kamerom dugih osam mjeseci.

''Budući da sam dokumentarac sama snimila, montirala i režirala, za prvijenac nije bio loš. Nadam se da ću u budućnosti možda krenuti tim putem jer sam prije glume željela biti redatelj'', pričala je Nives

Jelena Rozga u seriji je glumila Mirnu Polić. Iako cijeni iskustvo koje je stekla, u početku je na set dolazila mrzovoljna jer se morala prerano ustati, javljaju 24 sata.

''Inače se budim iza podneva, a ovo je bilo oko 5 ujutro. U početku sam bila malo nervozna, ali kasnije sam guštala'', rekla je tad splitska pjevačica.

Kopirati
Drag cursor here to close