Nominacija

'Quo Vadis, Aida?' u utrci za najbolji europski film

Film "Quo Vadis, Aida?" je nominiran i za Europsku univerzitetsku filmsku nagradu koja se dodjeljuje od studenata europskih univerziteta.
Kultura / Film TV | 09. 11. 2021. u 13:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska filmska akademija je na press konferenciji u Sevilli objavila nominacije za najveća dostignuća europske kinematografije u 2020. i 2021. godini, priopćila je produkcijska kuća Deblokada.

Film te produkcijske kuće "Quo Vadis, Aida?" nominiran je u četiri od pet najvažnijih kategorija: najbolji europski film 2021. godine, redateljica Jasmila Žbanić i producent Damir Ibrahimović , Jasmila Žbanić za najbolju europsku redateljicu, Jasna Đuričić za najbolju europsku glumicu te Jasmila Žbanić za najbolju europsku scenaristicu.

Pored navedenih nominacija film "Quo Vadis, Aasmiida?" je nominiran i za Europsku univerzitetsku filmsku nagradu koja se dodjeljuje od studenata europskih univerziteta.

Iz Deblokade ističu da nominacije predstavljaju još jedno veliko priznanje za film koji je već do sad obilježio svjetsku kinematografiju u 2020. i 2021. godini.

Nakon premijere na Venecija Film Festivalu film je bio nominiran za nagradu Američke filmske akademije Oscar, nagrade Britanske filmske akademije BAFTA, dobitnik je Independent Spirit Awards te više od 30 nagrada na različitim svjetskim festivalima.

Za nominirane filmove glasalo je više od 4.100 članova Europske filmske akademije.

Završna ceremonija će biti održana 11. prosinca u Berlinskoj areni, a dan prije svečanosti producenti i autori nominovanih filmova će imati prijem kod berlinskog gradonačelnika, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close