Must watch

Psihološki triler koji ide 'korak dalje' od svih serija današnjice

The Patient je psihološki triler koji ima svrhu, jasan cilj, i koji ima jednu veliku prednost - serija nije bazirana po istinitom događaju nego je orginalna priča pisana za TV format.
Kultura / Film TV | 10. 11. 2022. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

The Patient je psihološki triler koji nema nikakvih sličnosti sa serijama koje se snimaju danas i zbog toga je genijalan.

Ova serija nema specijalne efekte, predivnu kostimografiju, muzičku podlogu u svakom kadru, puno glumaca, i pompoznu scenografiju. Ona ima dva odlična glavna lika, hrpu napetih situacija i dijaloga, estetski minimalizam, i ono najbitnije - sjajnu priču.

The Patient je napeti triler u kojem niti u jednoj epizodi nećete znati što će se zapravo dogodit, ali će vas u potpunosti uvući u situaciju koja je sve samo ne prirodna, piše Story.hr

Nenormalan svijet 

Joel Field i Joe Weisberg su kreatori ove iznimne i orginalne serije, koji su na sveden i minimalističan način napisali priču o terapeutu Dr. Alan Straussu (Steve Carell) i Samu (Domhnall Gleeson) pacijentu koji je sklon ubojstvima. Kreirali su svijet prepun kalustrofobije i nedorečenih osjećaja, koji su podcrtani kod oba glavna lika. Klaustrofobiju ne osjećamo samo kroz priču i scenografiju, nego je podcrtana i krupnim kadrovima kojima su okružena naša dva glavna lika.

Video: THE PATIENT Official Trailer (2022)

Redatelji Chris Long, Kevin Bray i Gwyneth Horder-Payton, su svojim umjetničkim izričajem i redateljskim rješenjima, stvorili jedan nenormalan svijet koji nam se na trenutke čini potpuno normalnim.

Flashbackovi Dr.Strauss-a kako razgovara sa svojim mrtvim terapeutom, te prisjećanja na njegovu obitelj, samo su dio narativnih rješenja koja upotponjuju jednu kompleksnu i uznemiravajuću priču o psihoterapeutu koji pokušava odgovoriti svog pacijenta od novih ubojstava kako bi ujedno spasio i svoj sopstveni život.

Jasan cilj 

Majstor komedije, Steve Carell, koji nam je najpoznatiji po ulozi Michael Scotta u kultnom The Officeu, lik Alan Strauss-a je odigrao pomalo i neočekivano, neočekivano dobro. Razlog je taj što ga gledatelji nisu navikli gledati u ozbiljnim dramama i trilerima, ali se apsolutno nemamo potrebu prisjećati njegovih komičnih uloga od trenutka kada ga vidimo na ekranu.

The Patient je psihološki triler koji ima svrhu, jasan cilj, i koji ima jednu veliku prednost - serija nije bazirana po istinitom događaju nego je orginalna priča pisana za TV format.

Priča nije uzeta kao inspiracija iz neke stvarne priče, te samim tim joj daje jednu posebnost i kreativnost kakvu malo koja serija danas ima.

Konstruirana je na način da nam drži napetost, da nas u potpunosti fokusira na priču, te nam ne odvraća pažnju pričama sa strane. Također, The Patient ima kraj koji je za nas gledatelje nezadovoljavajući i neočekivan, ali je dosljedan priči i ne podilazi happy endu na kakav smo navikli.

Orginalna priča, odlična glumačka postava, i sjajan tim kreatora, su dovoljni razlozi da vam se ovaj psihološki triler nađe na listi top serija za pogledati.

Kopirati
Drag cursor here to close