Only fools and horses

Prije 40 godina emitirana je prva epizoda ''Mućki''

U anketi BBC iz 2004. ''Mućke'' su proglašene za najbolji sitcom svih vremena.
Kultura / Film TV | 08. 09. 2021. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije točno četiri desetljeća, 8. rujna 1981. godine, emitirana je prva epizoda kultne serije "Mućke" (Only Fools and Horses).

Serija je emitirana od 1981. do 2003. a snimljene su ukupno 64 epizode.

Radnja prati braću Trotter iz londonskog Peckhama, Dereka (David Jason) i Rodneyija (Nicholas Lyndhurst) i njihova nastojanja da postanu milijunaši.

U društvu braće Trotter su trgovac polovnih automobila i novopečeni bogataš Boycie (John Challis) i njegova žena Marlene (Sue Holderness), ne previše bistar čistač ulice Trigger (Roger Lloyd-Pak), koji Rodneya uvijek oslovljava se Dave, vozač kamiona Denzel (Paul Barber), konobar i vlasnik u lokalnom pabu ''Ragina glava'' Mike (Kenneth MacDonald), kao i Rodnijev drug Mickey Pearce (Patrick Murray), čiji je idol Del.

Naslov serije je inspiriran starom engleskom poslovicom – ''Samo budale i konji rade'' (Only fools and horses work for a living), a tako se zove i naslovna glazbena numera, koju je napisao i izveo kreator serije John Sullivan.

U anketi BBC iz 2004. ''Mućke'' su proglašene za najbolji sitcom svih vremena.

Iako je serija emitovana 22 godine, snimljeno je svega sedam sezona. Deset specijalnih epizoda prikazivano je za božićne praznike.

''Mućke'' su stekle kultni status zbog popularnosti u državama bivše Jugoslavije.

Kopirati
Drag cursor here to close