Sretan Vam neradni ponedjeljak

Pet europskih serija na Netflixu idealnih za uživanje

Donosimo vam popis pet sjajnih europskih serija u kojima možete uživati na Netflixu.
Kultura / Film TV | 02. 05. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neradni dan idealan je za uživanje u omiljenim televizijskim serijama. Mi vam donosimo popis pet sjajnih europskih serija u kojima možete uživati na Netflixu.

1. "Dark"

Prva stanica na ovom putovanju po Europi je Njemačka. Ovo će biti savršen izbor za sve one koji su uživali u megapopularnoj seriji Stranger Things, prenosi Zadovoljna.hr.

Video: DARK Season 1 Trailer (2017) Thriller, Netflix TV Show

Dark je njemačka varijacija ove popularne serije. Radi se o znanstvenofantastičnom trileru koji u tri napete sezone prati nestanak djeteta u gradu Windenu.

Seriju su kreirali Baran Bo Odar i Jantje Friese, a kritičari je smatraju uspješnim rezultatom prve suradnje Njemačke i Netflixa.

2. "Money Heist"

Sljedeća stanica je Španjolska. Money heist, odnosno La casa de papel, što na španjolskom znači kuća od papira, pravi je dokaz da europska serija može postati svjetski hit.

Video: Money Heist | Series Trailer | Netflix

Radnja se vrti oko osam pljačkaša i profesora koji pripremaju veliku pljačku u španjolskoj državnoj kovnici u Madridu.

Kreator serije, Alex Pina, u pet sezona je ispričao emocijama nabijenu priču koja je brzo zaludila cijeli svijet. Ako već niste, ovo je serija koju morate pogledati.

3. "The woods"

Stigli smo do Poljske. Ova misteriozna miniserija temeljena je na istoimenom romanu Harlana Cobena iz 2007. godine.

Radnja je smještena u 1994. i 2019., a donosi priču o varšavskom tužitelju Pawelu Kopinskom koji godinama žali zbog nestanka svoje sestre.

Video: The Woods | Official Trailer | Netflix

Kreatorima ove serije treba dati veliko priznanje jer su uspjeli sklopiti suradnju s poznatim američkim piscem i napraviti pravi nacionalni hit koji je oduševio cijeli svijet.

4. "Novine"

Nismo slučajno zalutali u Hrvatsku, ovaj kvalitetni domaći hit zaslužuje biti na popisu najboljih europskih serija.

Video: NOVINE (THE PAPER) - TRAILER

Novine su se od 2016. emitirale na nacionalnoj televiziji, a 2018. je seriju kupio Netflix.

Scenarij je napisao Ivica Đikić, novinar koji je nekoliko godina ranije radio kao glavni urednik Novog lista. Radnja se odvija u Rijeci i u tri sezone prikazuje problematiku države, medija i politike.

5. "Call my agent"

Putovanje ćemo završiti u Francuskoj. Ova komično-dramska serija također je zaludila cijeli svijet, a kritičari smatraju da je ovo najbolja europska serija koju smo imali prilike pogledati u zadnjih 10 godina.

Francuski naslov serije je "Dix pour Cent", što znači 10 posto, a referira se na 10 posto provizije koju francuski agenti naplaćuju glumcima.

Video: Call My Agent Trailer

Likovi su izmišljeni, ali prenose stvarne situacije koje se događaju u svijetu agencija za talente.

Iza serije stoji francuski glumac, producent, režiser i scenarist, Dominique Besnehard, a u seriji se pojavljuju poznata imena, kao što su Monica Belluci, Isabelle Huppert i Juliette Binoche.

Kopirati
Drag cursor here to close