Međunarodni festival

Otvoren 7. Viva film festival, danas projekcije u kategoriji ekološki film

Kultura / Film TV | 23. 09. 2021. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Otvoren 7. Viva film festival

U Domu oružanih snaga BiH otvoren je 7. VIVA film festival, međunarodni festival religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog bh. filma. Festival je otvorio direktor Cementare Kakanj Branimir Mujdža, član Vijeća Festivala.

‘’Sedma godina Viva film festivala ukazuje na dugogodišnju tradiciju, a filmska industrija ide dalje. Ova pandemija ponajviše je ugrozila filmsku industriju, ali filmski radnici i umjetnici su neumorni i u ovim okolnostima pronašli su i motiv i način da nastave sa snimanjem atraktivnih i zanimljivih filmova. Smatram da će publika imati priliku da vidi izuzetna filmska ostvarenja, kako na malim tako i na velikim ekranima. U BiH nije jednostavno organizirati bilo šta sedam godina za redom, što ukazuje da ova ekipa želi BiH svrstati na mapu svijeta koja je veoma napredna pogotovo kada govorimo o filmskoj industriji. Tvornica Cementa Kakanj je od prvoga dana uz VIVA film festival jer se dio segmenta Festivala odnosi na ekološki film i ekologiju. To su teme koje nas interesiraju, to su teme koje zaslužuju podršku kompanije koja je društveno odgovorna’’, istakao je Mujdža.

Video: VIVA FILM FESTIVAL u 20 Bh gradova

Festival je otvoren filmom ‘’Vučedolska jarebica’’, autora Darka Puharića iz Hrvatske. Riječ je o dokumentarno- znanstvenom filmu iz serijala Vučedolske tajne. Film je vizualizacija i ekranizacija znanstvenog rada prof. dr Aleksandra Durmana vezana za Vučedolsku jarebicu, kulturu, metalurgiju.

JEDAN FESTIVAL SVI GRADOVI!!! Sarajevo, Kakanj, Vareš, Mostar, Prijedor, Bijeljina, Visoko, Ljubuški, Bihaću, Lukavac, Kladanj, Goražde, Višegrad, Orašje, Vitez, Bosanski Petrovac, Prnjavor, Jajce, Konjic i Livno!!!

Danas su na programu projekcije 10 religijskih filmova u dvadeset gradova BiH- Festivalskim središtima. Najboljim religijskim filmovima bit će dodijeljeno zlatno, srebreno i brončno drvo.

Projekcije u Sarajevu su u Domu oružanih snaga BiH s početkom od 19 h.

Ulaz je slobodan uz poštivanje epidemioloških mjera.

Dobro došli!!!

Projekcije filmova iz kategorije religijski film bit će dostupne i online od 19.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.

Kopirati
Drag cursor here to close