Ipak ništa od druge sezone

Ni kostimi ni poznata imena nisu mogla seriju spasiti od otkazivanja

"’The Idol’ je bio jedan od HBO-ovih najprovokativnijih originalnih projekata i zadovoljni smo snažnim odazivom publike"
Kultura / Film TV | 29. 08. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon loših kritika i skraćivanja prve sezone te pomalo nejasnog završetka, HBO-ova kontroverzna serija “The Idol” je otkazana. Iako se u početku samo nagađalo da neće dobiti nove nastavke, HBO je službeno potvrdio da odustaju od serije.

"’The Idol’ je bio jedan od HBO-ovih najprovokativnijih originalnih projekata i zadovoljni smo snažnim odazivom publike", rekao je glasnogovornik HBO-a. “Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, HBO, kao i kreatori i producenti odlučili su da neće nastaviti s drugom sezonom. Zahvalni smo kreatorima, glumcima i ekipi na njihovom nevjerojatnom radu.”

Otkazivanje dolazi dva mjesec nakon završetka prve sezone kada je HBO demantirao glasine da je prva sezona ujedno i posljednja. Prva sezona završila je početkom srpnja nakon što je sa šest skraćena na pet epizoda, a kao razlog naveden je dolazak redatelja Sama Levinsona, tvorca serije “Euphoria”, čija je vizija priča zahtijevala samo pet epizoda.

Video: The Idol | Official Trailer | HBO

Radnja serije prati problematičnu pop zvijezdu Jocelyn, koju glumi Lily-Rose Depp, i Tedrosa, vlasnika kluba i lovca na talent, kojeg glumi jedan od autora serije, glazbenik The Weeknd. Njihov složen i uznemirujući odnos proteže se kroz cijelu sezonu uz druge šokantne i za priču nepotrebne zaplete.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Idol (@theidol)

Da je sudbina serije od starta bila nejasna, potvrđuje činjenica da su sami glumci u razgovoru s magazinom Variety proturječili jedni drugima. Tako je Moses Sumney, koji su seriji glumi Izaaka, Tedrosovog pratitelja, rekao da je potpisao ugovor misleći da se radi o ograničenoj seriji, dok je Da’Vine Joy Randolph, koja u seriji glumi Destiny, Jocelyninu menadžericu, izjavila da su svi mislili kako će serija imati više sezona. Serija je loše primljena kod gledatelja primljena 19% odobravanja na Rotten Tomatoes, dok je Variety seriju opisao kao “igru užasne muške fantazije”. Budući da je nakon prvog tjedna prikazivanja gledanost pala, HBO je odbio daljnje dijeljenje podataka o gledanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close